Аксесуари до супутникових телефонів і станцій*

Аксесуари до супутникових телефонів і станцій*
Коли інженери одного з чотирьох операторів супутникового зв'язку займаються розробкою обладнання, вони, в першу чергу, думають про надійність. Ще б пак − немає нічого гіршого, ніж втратити можливість передачі інформації, коли знаходишся за два кроки від Північного полюса, в самій гущавині джунглів долини Амазонки, чи в центрі бойового зіткнення десь в горах Афганістану. Такі речі, як зручність чи стильний вигляд, відходять на другий план.
Але не все так погано. Купуючи супутниковий телефон чи цілу станцію, ви отримуєте безкомпромісний засіб зв'язку, який допоможе вам у найскладнішій ситуації. А за допомогою чисельних аксесуарів ви можете перетворити цей брутальний пристрій у цілком зручний, стильний та комфортний девайс. В іншому випадку ви можете розширити функціональні можливості свого термінала, адже досконалість не знає меж. Давайте уважніше придивимось до супутникових аксесуарів, що пропонуються на ринку нашої держави. А допоможе нам у цьому компанія Spotme, беззаперечний лідер ринку та офіційний представник одразу декількох всесвітньо відомих брендів.

Док-станції − коли вільні руки, це життєва необхідність, а не примха

Мабуть, найпоширеніший та найпопулярніший вид аксесуарів. Дозволяє перетворити звичайний супутниковий телефон в потужний багатофункційний центр зв'язку. Ось, взяти, хоча б, док-станцію DriveDOCK Extreme Wireless Push-To-Talk (PTT). Розроблена для використання в автомобілях екстрених служб, що користуються послугами супутникового оператора Ірідіум. Працює з терміналами самої поширеної моделі − Iridium 9575 Extreme.
Ставите ви цей пристрій в машину. Отримуєте не тільки зарядний пристрій, підсилення сигналу через виносну антенну і класичний "вільні руки", але й додатковий бездротовий пристрій. Лікар чи рятувальник, що прибуде до місця події на автомобілі, укомплектованому даною док-станцією, може вирушати, не беручи з собою власне телефону. Достатньо взяти лишень переговорний пристрій, а сам термінал − залишити в автівці. За допомогою переговорного пристрою можна буде не тільки підтримувати зв'язок з персоналом, що залишився в авто, але й здійснювати комутовані телефонні дзвінки і користуватись послугою "мобільна рація" − Push-to-talk.
Зважаючи на високу вартість розмов в мережі Ірідіум, ця послуга є просто незамінною. Ви натискаєте кнопку і говорите, як по рації. В режимі реального часу ваш співрозмовник чує, що ви сказали, але відповісти вам може тільки після того, як ви відпустили кнопку. Супутниковий термінал працює, як звичайна рація. Дуже зручно для працівників екстрених служб − адже не треба чекати, поки співбесідник підніме слухавку і відповість на телефонний дзвінок.
Звичайно, що док-станцію можна ставити не тільки на автомобіль, але й на корабель, літак чи навіть стаціонарний об'єкт. В будь-якому випадку вона значно розширить функціональні можливості телефону.

Док-станція IsatDock2 MARINE

А ось інший приклад − потужне обладнання, орієнтоване на моряків. Працює в мережі Інмарсат, поєднується з терміналом IsatPhone 2. Цей пристрій вирішує вже зовсім інші завдання, його головне призначення − це захист телефону від агресивного впливу зовнішнього середовища.
Більшість морських суден, це не величезні комфортабельні лайнери, а невеличкі кораблі, на яких щодня вирушають у відкрите море рибалки та торговці. На таких посудинах майже немає захищених та облаштованих робочих місць. Капітану деколи доводиться брати на себе роль звичайного матроса, тягнути сітку чи займатись вантажними роботами. І в цей самий час − ще й відповідати на телефонні дзвінки від нетерплячих замовників чи стурбованих членів родини. Саме в таких ситуаціях на допомогу приходять якісні захищені док-станції, такі, як IsatDock2 MARINE. Її можна розмістити прямо на палубі і не боятись, що солона вода, сильний вітер чи дощ пошкодять супутниковий телефон. Бо саме термінал найчастіше є найдорожчим пристроєм на борту.

Інші док-станції

Тут ми розглянули лишень два приклади, в асортименті інтернет-магазину Spotme можна знайти десятки різноманітних станцій. Як то кажуть, на будь-який смак та випадок життя. Буквально кожен користувач може підібрати для себе обладнання, яке максимально допоможе у вирішенні надскладних завдань організації надійного та безперебійного зв'язку в самих незвичних місцях.

Виносні та додаткові антени

Найбільша складність, з якою стикаються користувачі супутникового зв'язку, це слабкий рівень сигнала. Що поробиш − геостаціонарні супутники знаходяться на віддалі в десятки тисяч кілометрів від поверхні Землі. Низькоорбітальні апарати, що використовуються оператором Іридіум, літають на менших висотах − приблизно у 800 кілометрах від земної поверхні. Але вони рухаються з величезною швидкістю, що теж не сприяє покращенню умов прийому.
Головна вимога для здійснення дзвінка зі звичайного термінала − це знаходження на відкритому місці, в зоні прямої видимості супутника. Тут без варіантів − потрібно виходити на відкрите повітря і орієнтувати антену термінала в напрямку неба. А що робити, коли вийти на вулицю неможливо? Наприклад, на кораблі, під час сильного шторму. Там навіть якщо і вийдеш, то говорити не зможеш − просто не вдасться перекричати вітер.

Вихід − встановлення додаткової зовнішньої антени. Професіонали часто вживають інший термін, вони називають такі пристрої "виносними антенами".
Найкращі та найдорожчі антени "вміють" самостійно знаходити супутники, встановлювати з ними з'єднання та підтримувати його, навіть не зважаючи на переміщення в просторі судна чи автомобіля, на якому вони встановлені. Зазвичай складний механізм антени прикритий білим конусом. Він виготовляється з радіопрозорого матеріалу і не заважає проходженню сигналу. Проте такий конус надійно захищає від впливу агресивних факторів зовнішнього середовища.

Акумулятори для супутникових телефонів

Не менш важливим і потрібним аксесуаром є різноманітні пристрої додаткового живлення. Адже супутниковим зв'язком, як правило, користуються в таких місцях і умовах, де немає доступу до стаціонарних електромереж. А кожна хвилина розмови може вирішити питання життя або смерті.
Акумулятори для супутникових терміналів − це справжні витвори інженерного мистецтва. Вони, як правило, теж виготовляються в захищених корпусах, які спроможні витримати падіння, занурення у воду чи різкі зміни температури навколишнього середовища. Виробники віддають перевагу універсальним системам, які можна під'єднати до будь-якої моделі супутникового термінала. Вони обладнані багатим набором інтерфейсів, можливістю підзарядки від будь-яких джерел і зовнішньою індикацією залишкового заряду.

Чохли та захисні кейси

Не секрет, що навіть найпростіший термінал коштує немало − приблизно 1000 доларів новий чи 800 доларів бувший у вжитку. Тому великою популярністю серед споживачів користуються чохли, здатні ще більше захистити і так добре захищений пристрій. Також чохли потрібні для того, аби зручно почепити телефон на пояс і мати до нього доступ у будь-якій ситуації. Звичайно, існують чохли до всіх моделей персональних супутникових телефонів. Доречі, виконані вони з різних матеріалів, в різних кольорових схемах.

Джерело: https://spotme.ua

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: аксесуари
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.