Обіцяли 2 поверхи, а зводять – 9: лучани проти будівництва багатоповерхівки

Обіцяли 2 поверхи, а зводять – 9: лучани проти будівництва багатоповерхівки
У Луцьку на вулиці Даньшина зводять дев’ятиповеріхвку.

Місцева мешканка Надія Петрук розповіла Суспільному, що роботи стартували в листопаді 2017-го року, тоді сусіди підписали дозвіл на земельні межі, де мали зводити індивідуальну забудову у два поверхи.

Жінка каже, що нині біля об’єкту працює центр продажу квартир й розміщений плакат про зведення багатоповерхівки.

Згідно з Генпланом Луцька територія є зоною садибної забудови. Нині роботи призупинені.

За парканом новобудови живе Тетяна Ольхович. Жінка каже, що коли будують, її помешкання хитає, фундамент почав просідати.

«9-поверховий будинок має знаходитися не ближче, як за 27 метрів від житлового будинку. В нас освітлення будинку буде порушуватися. Забудовник сказав, що ми будемо робити те, що нам потрібно, ми будемо 9-поверховий будинок зводити, тому що 5-поверховий нам не вигідно», – розовіла Тетяна Ольхович.

Мешканці вулиці Ошуркевича та Даньшина написали колективне звернення у прокуратуру та міську раду.

Забудовниця Тетяга Гажула наразі перебуває за кордоном. Її інтереси представляє Віталій Доскач.

«Є організації, які повністю відповідають за те все, запитуйте законність питання, чи вони мали право давати, чи мали право це робити. Там і прокуратура займається. На даний момент ми отримали містобудівні умови обмеження, розробляється проектна документація, проходить експертиза проекту. По ПДП передбачено 9 поверхів», – розповів представник забудовника.

Виконком Луцька доручив управлінню містобудування та архітектури видати містобудівні умови, ідеться у проекті рішення від 20 червня 2018 року. На сесії міськради депутати проголосували за дозвіл на розробку детального плану території під багатоповерхівку.

Депутат Тарас Шляхтич назвав ці рішення передчасними.

«Ситуація не відповідає чинному законодавству, і відповідно ми про це заявляли на сесії. Говорили про те, що передчасно зараз затверджувати те питання. І передчасно взагалі там змінювати цільове призначення земельної ділянки», – прокоментував Тарас Шляхтич.

Заступник міського голови Григорій Недопад сказав мешканцям, що зустрінеться ще раз із головним архітектором міста.

«Вчора нам повідомили про те, що Григорій Недопад участі не візьме у цьому прийомі, тому що має бажання провести у себе розширену нараду», – каже мешканка вулиці Даньшина Надія Петрук.

Невідповідність детального плану території Генеральному плану міста Веніамін Туз пояснив так:

«Затверджений детальний план дозволяє змінити цільове призначення земельної ділянки і функціональне її використання. Наскільки я знаю, забудовник добився того, щоб ці зміни були внесені в Генеральний план».

У грудні будівництво перевіряли фахівці відділу Держархбудконтролю міськради. На момент перевірки на цьому місці був залитий фундамент, порушень не зафіксували.

Керівник відділу Держархбудконтролю Владислав Троць розповів, що пізніше забудовник Тетяна Гажула скасувала містобудівні умови на будівництво індивідуального житлового будинку.

Якщо будівництво відновиться, і мешканці звернуться зі скаргами, забудовника штрафуватимуть.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви подивіться на егоїст,що на Соборності,20.Там вже 12 поверхів і таке враження,що це ще не завершення.Хоча ніби по нормативах газ тільки на 10 поверхів.Безумству від грошей немає меж.
Відповісти
Пацани за хабарі вам і 20 поверхів серед приватних садиб дозволять будувати, заради цього і захоплювали владу.
Відповісти
Чому всі такі агресивні щодо новобудов?
це ж місто!!! Рівень населення зростає, всі хочуть жити в цивілізованих умовах та водночас протестують проти покращеного та доглянутого вигляду міста. Я особисто ЗА!
Тим більше, поряд технічний університет - є багато молоді, що навчається і хоче жити в місті. Нові будинки дають можливість доступнішого житла.
А хто хоче жити в приватному секторі і садити грядки - то потрібно розуміти, що краще вибирати сільську місцевість: пересиляйтеся та радуйтесь життю - там і затишок і міський рух нікому не заважатиме!

Відповісти
Щодо законності питань!!!
про які ЗАКОНИ Ви говорите?
Взагалі реально щось зробити в цій країні???
Хто пробував щось погоджувати з чиновниками, той знає! Що коли один погодить чи видасть документ, то завжди знайдеться хтось - кому буде заздрісно чому до нього не зверталися і буде робити перешкоди!
Немає чітких правил гри!!! Потрібно порстійно чекати "поки буде бажання в чиновника" !!!
Невже не видно - що проект дасть покращення місту!
Невже краще - коли смітник і помийна яма!!?? - тоді це всіх влаштовує....і сусідів теж... води не будуть виглядати злиднями поряд з новим житлом.
Маючи будинок в такому приватному секторі - можна обміти на квартиру в новубудові +обійстя в селі поряд з містом!! Чому Ви звикли весь час жалітися?!!!
Відповісти