Депозити в банках України: чи вигідні такі інвестиції сьогодні?*

Депозити в банках України: чи вигідні такі інвестиції сьогодні?*
В українському сьогоденні складно передбачати фінансові вигоди та втрати, і тому інвестиційний ринок сьогодні не показує чітких тенденцій. Однак чи користуються довірою, які раніше, банківські депозитні програми? Сьогодні нажаль у багатьох склалось враження, що депозити в банках України не є вигідним інструментом для інвестицій, і ця думка багато в чому є справедливою. Адже недосконала фінансова система та стан економіки нашої країни не сприяють зміцненню довіри державним та приватним фінансовим установам. Люди час від часу чують у новинах про банкрутство тієї чи іншої фінустанови, банку, спостерігають різкі коливання національної валюти, оцінюють негативно й інші аспекти, що мають вплив на банківську систему. Разом з тим статистика свідчить про зростання зацікавленості населення депозитними пропозиціями крупних українських банків.

Головні передумови та цілі відкриття депозитних рахунків

Розглядаючи цей інструмент, люди орієнтуються на досягнення наступних цілей:
• Депозит як вигідні інвестиції;
• Спосіб накопичення власних коштів;
• Різновид додаткового доходу пасивного характеру;
• Створення власного резерву;
• Накопичення коштів для певної мети, наприклад, на освіту дітям, лікування, безбідне існування у пенсійному віці тощо.

Переслідуючи мету вигідного інвестування власних коштів, обирати потрібно ті депозитні програми, котрі обіцяють максимальні відсотки. Такі депозити зазвичай мають тривалі терміни згідно основного договору, від 12 до 18 місяців та гарантії обов’язкових виплат накопичених відсотків з капіталу після завершення терміну угоди.
Для збереження власного капіталу та накопичення коштів привабливими будуть програми з високими ставками по вкладу та гарантіями виплати всіх коштів та відсотків після завершення угоди у тій же валюті, у якій було зроблено вклад.

Для отримання пасивного доходу цікавими будуть депозитні програми, які дають можливість отримувати нараховані з вкладеного капіталу відсотки щомісяця у визначену дату.

Отже, висновок можна зробити наступний. В залежності від мети використання депозиту, одні програми будуть для людини вигідними у той час, коли інші вигоди не приноситимуть. Але у будь-якому випадку, накопичення коштів, створення власного фінансового резерву – це фінансова подушка безпеки, котра у випадку непередбачуваних обставин, як то проблеми зі здоров’ям чи втрати основного доходу, допоможе пережити складні часи, щоб знову вийти на рівень фінансової незалежності.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.