Неочікувані та маловідомі причини сухої шкіри обличчя*

Неочікувані та маловідомі причини сухої шкіри обличчя*
Шкіра обличчя свербить, лущиться і терміново потребує додаткового зволоження. Косметика Is Clinical на Profistyle.in.ua забезпечить швидке та надійне відновлення шкіри. Однак варто подумати над тим, що ж саме викликає дефіцит вологи. Деякі проблеми приховані в доволі неочікуваних місцях.

Парфумерія

Парфуми мають тенденцію подразнювати суху чутливу шкіру. Тому не варто зловживати такими засобами. Бажано віддавати перевагу натуральним компонентам, таким як мед, ваніль, какао-масло та ін. Вони зволожують шкіру і водночас наносять на неї приємний аромат.

Мило

Мало що висушує шкіру так швидко, як різноманітні засоби для очищення. Тому вибирати мило потрібно дуже уважно. Воно повинне бути м’яким, рекомендованим для чутливої шкіри. Тут також варто звертати увагу на натуральні складники.

Генетика

Дослідники все частіше стверджують, що схильність до сухої шкіри може бути успадкованою. Фахівці з Університету Данді, в Шотландії, виявили, що мутації в генах, які контролюють вироблення білка філагрина, можуть призвести до певних захворювань шкіри. Люди з такими мутаціями страждають від сухості шкіри та мають підвищені шанси на розвиток екземи. Шукайте кераміди та ліпіди в кремах, щоб укріпити шкіру та сповільнити втрату вологи.

Жорстка вода

Коли водопровідна вода містить високу концентрацію мінералів, таких як магній, свинець і цинк, вона стає «твердою». Мінерали можуть залишити плівку на шкірі, що викликає сухість. Важкі метали перетворюють олії на шкірі у більш щільну речовину, яка блокує потові залози. Це створює умови для розвитку розацеа та вугрів. Також погіршується всмоктування зволожуючих речовин у шкіру.

Не потрібно зловживати вмиванням, особливо з милом. Природа подбала про утворення захисної плівки на шкірі, яка запобігає надто швидкій втраті вологи. При вмиванні ви руйнуєте цю плівку і шкіра починає сохнути.

Лікування акне

Хімічні ексфоліанти, які лікують акне – ретинол, гліколева кислота, саліцилова кислота, перекис бензоїлу – також можуть висушити шкіру. Хороша новина полягає в тому, що вам не доведеться відмовлятися від лікування акне. Зменшуйте частоту використання таких засобів з кожним днем. Попросіть дерматолога підібрати більш м’які ліки. Також можете комбінувати ексфоліанти і засоби для зволоження шкіри, аби компенсувати негативні ефекти.

При сухій шкірі важливо не лише усунути початкову причину проблеми, а й використовувати якісні засоби для зволоження. Завдяки їм шкіра стане більш гладкою та міцною, зможе краще протистояти різним негативним зовнішнім впливам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Неочікувані та маловідомі причини сухої шкіри обличчя*
27 червень, 2018, 11:34