Онлайн-кредити: як не стати жертвою шахраїв*

Онлайн-кредити: як не стати жертвою шахраїв*
Онлайн-кредити – чудова можливість швидко отримати додаткові гроші. Але все частіше користувачі стають жертвами інтернет-шахраїв, кількість яких з кожним днем збільшується. Щоб не потрапити на гачок недобросовісних кредиторів, необхідно своєчасно їх вираховувати і знати схеми, якими вони користуються.

Типи інтернет-шахрайства

Під час оформлення онлайн-кредиту від клієнта вимагають паспортні дані та інформацію про банківську карту, на яку й будуть переведені гроші. Перед тим як передавати ці дані, упевніться, що цьому банку можна довіряти. В залежності від того, яку інформацію від вас хочуть дізнатися, вирізняють такі типи інтернет-злочинів:

• Персональні дані паспорта та коду. Володіючи вашою персональною інформацію, шахраї можуть оформити на вас кредит або провести інші махінації. Навіть копії документів можна використати для оформлення кредиту. Тому завжди власноруч підписуйте їх, фіксуйте інформацію про те, кому вони були передані і для чого.
• Інформація банківської карти. Якщо у вас вимагають не тільки номер карти та ім’я власника, але й пін-код, CVV2 та іншу інформацію, то ви маєте справу з шахраями. За допомогою цих даних злочинці можуть зняти гроші з балансу. Зазвичай жертва сама вказує дату перерахування зарплати під час заповнення анкети на онлайн-кредит.
• Платна консультація. Під час оформлення кредиту ви не маєте платити за цю послугу, або за консультацію від співробітника банку. Заявки мають прийматися безкоштовно.
• Порука від сторонніх осіб. Іноді вам може написати стороння людина і запропонувати стати вашим поручителем на отримання кредиту за певну суму. Нібито вона допоможе без проблем отримати онлайн-кредит, або підробити довідку про дохід. По-перше, більшість компаній, які видають онлайн-кредити, не потребують поруки та такої довідки. По-друге, з таким помічником вам взагалі можуть відмовити у наданні позики.

Як визначити безпечний сайт з кредитування

Знайти чесні сайти з надання кредиту можливо. Краще звернутися до банків з якими ви вже мали справу, або перевірити інформацію про невідомі компанії в інтернеті через відгуки інших користувачів. Але існують унікальні ознаки, які допоможуть визначити честного кредитора:

• На сайті має бути вказаний міський номер або/та безкоштовна «гаряча» лінія. Якщо є інформація тільки про мобільний номер, або вона взагалі відсутня, то краще знайти інший банк.
• Фізична адреса компанії або її відділень є запорукою чесного кредитора.
• Інформація про реєстраційні документи та персональні дані власників. Авторитетні організації не будуть цього приховувати.
• Під час оформлення онлайн-кредиту усі персональні дані клієнта мають вноситися через вікно сайту. Використання електронної пошти чи мобільного номеру вважаються незаконними.
• Сайт, на якому ви берете позику, має працювати на безпечному протоколі https, мати наприкінці домен ua. Він не повинен перенаправляти вас на інші інтернет-сторінки.

І головне правило – завжди уважно вчитуйтесь у кожен пункт договору. Якщо якась умова викликає у вас підозру, краще відмовитись від оформлення онлайн-кредиту.

Більше інформації можете знайти на сайті https://bin.ua/press-releases/235202-kak-ne-popastsya-na-udochku-moshennikov-pri.html

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кредит
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Онлайн-кредити: як не стати жертвою шахраїв*
04 липень, 2017, 14:54