8 і 9 травня у Львові – траур

8 і 9 травня у Львові – траур
У Львові та Івано-Франківську 8 і 9 травня будуть Днями жалоби за загиблими у Другій світовій війні.

Відповідні рішення ухвалили міські ради цих міст, - пише IA ZIK.

Тож, на День Перемоги в Львові та Івано-Франківську святкувань не буде.

Автори ухвалених депутатами проектів рішень вважають, що 9 Травня - не свято. Мовляв, цього дня варто поминати жертв Другої світової.

Нагадаємо, в обох містах також заборонили використання 8 і 9 травня нацистської та комуністичної символіки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
День Перемоги-це велике свято! Люди,яки воювали i перемогли-героi.Як можна iм плювати в лице за перемогу в Великiй Вiтчизнянiй вiйнi? Хiба це были героi,якi сидили по кущах i кричали:"Слава Украини "? ГАНЬБА!!!
Відповісти
Кононович , працюй над граматикою.
Відповісти
в нас чому не прийняли подібний закон? вже давно пора це "свято" в смітник викинути
Відповісти
Люди які вважають що 9 Травня - не свято, просто хворі. Слава Богу, що в нас такий закон не прийняли.
Відповісти
От придурки.Але там править "Свобода",а що візьмеш з петеушників що не знають власної історії:)
Відповісти
Якщо розуми нема,то і ніде не купиш...
Відповісти
Шановні! Я не дивуюсь п.Колесніченко, який народився в 1958р., а його батько згорів в танку у 1943р. Там все зрозуміло - це хвороба і на це немає ради. Але Ви ж нормальні люди. Десятки мільйонів БЕЗНЕВИННО ВБИТИХ з обох сторін у цій людиноненависницькій війні. Замість того, щоб визнати горе людей, які згинули у війні, в концтаборах фашистів і ГУЛАГАх Сибіру, горе їх родин, ми що, як людоїди, влаштуємо концерти ритуальні концерти на їх кістках? Може краще піти в церкву, на могили, поставити свічки та помолитись за безневинно вбитих, а не влаштовувати свято зі смерті людей.
Відповісти
Шановний львів'янин! Ніхто не влаштовує веселуху на кістках. Всі ми добре розуміємо, про що мова. Люди вшановують пам'ять переможців, наших дідів, які віддали життя, здоров'я за наше мирне теперішнє існування! Ми святкуємо Велику Перемогу, і це нормально віддавати шану, подяку за ТАКУ СПРАВУ! Якби не ця Перемога, не ясно, що з нами було б тепер.І в це свято заупокійні молитви ніхто не відміняє.В церквах служаться панахиди по спочилим.І я не розумію, чому ці продажні бендерівці влаштовують ще якісь дійства в це свято, вони до нього аж НІЯКОГО відношення НЕ МАЮТЬ! Для них це день трауру, бо це фактично день краху гітлерівської Німеччини,і нехай не пхають своїх брудних, зрадницьких рук до нашого Великого Торжества!
Відповісти
Шановний 123!
Коли в 1939р. радянські війська прийшли в Галичину їх зустрічали хлібом-сіллю як братів-українців. Але коли за якийсь рік більше 500тис. галичан нізащо з дідами, бабами, маленькими дітьми в "телятниках" були виселені в Сибір на погибель з речами, які вмістились в двох руках - то як це назвати? Адже до 1939р. жоден галичанин не виступав проти Радянської Армії. Що поганого зробили ці безневинні люди "совєтській владі"? Тому галичани вважають ці дні днями скорботи, а не великого свята. Ваше право влаштовувати святкування, концерти і т.д. до Вашого "... Великого Торжества", а галичани підуть на цвинтарі, у церкву, а не махати червоними прапорами. І це наше право так себе поводити. Зауважте, що заборонена символіка і радянська і фашистська.
Відповісти
Особисто я не махаю червоними прапорами. І не звеличую радянську владу.В цій війні здобули перемогу не чиновники-комуністи, не партія, а блискучі радянські полководці та прості воїни, партизани, які пішли на великі жертви заради Великої Перемоги.Та ви не чуєте і не можете почути. Це і не дивно мені взагалі, що для галичан - це дні скорботи, замість того, що б радіти Перемозі, визволенню нашої землі. Вони себе до Святої Русі ніколи не відносили. Це був завжди край якихось заворушень, від цього люду можна було чого хочеш чекати. А ми святкуємо цю Велику Перемогу і шануємо пам'ять тих, хто падарував нам сьогодні життя і мирне небо.
P.S. А ви би краще зробили скорботним політизоване 24 серпня, день розрухи, після якого кілька мільйонів не стало... Люди за радянських часів жили краще, ніж ми нині.
Відповісти
9 Травня стало лиш початком репресій, то яку перемогу святкувати? Планується, шо волонтери ще будуть роздавати георгіївські стрічки (новини Інтеру), які є символом перемоги, цікаво якої? Замість того, щоб проплачувати активістів і прихильників пабєди допомогли б стареньким ветеранам, які вже не виходять, не ходять і потребують допомоги і не розуміють, що це за моложаві учасники боїв мітингують на площах, пють фронтових 100 грам і дивляться на них з екранів телевізорів?
Відповісти
Моральные уроды других слов нет
Відповісти
Шановні Волиняни!

Ви забули хто мордував Україну 300 років. Це були не нацисти. Як історик і політолог пояснюю вам. Якщо ви засуджуєте радянський тоталітарний режим то автоматично зобовязані засудити й інструменти цього режиму, його інституції. Тобто не тільки НКВС але й Червону армію, яка по-факту є злочинною організацією. Те що там служили протсі честні солдати нічого не міняє. У Вермахті служило мільйони простих німців які ніякого відношення не мали до СС чи Гестапо але ж Вермахт засуджено нарівні з нацистською партію. Зрозумійте одне - якщо режим злочинний то його армія не може буде доброю і хорошою за визначенням. Окремі солдати можуть бути добрими а армія - ні. Якщо ви забули то я Вам поясню що Червона армія зявилась на Україні внаслідок більшовицької окупації. Це та сама армія яка вбила студентів під Крутами, та сама яка спалювала повсталі українські села. "Доблесна" Червона армія брала безпосередню участь у реалізації трьох голодоморів в Україні. Комісар Південного фронту Ґусєв у 1920 році телеграфував наркомвоєнмору: «Частини 1-ї кінної армії тероризують владу, грабують, розстрілюють жителів і навіть родини військовослужбовців Червоної армії, всю худобу забирають […]. Наслідки неподобств уже даються взнаки; ті села, що були на боці радянської влади й далекі від участі в бандитизмі, тепер, навпаки, відчувають страшну ненависть до Червоної армії та радянської влади».Воєнком 42-ї стрілецької дивізії тоді ж таки повідомляв Москву: «Немає населеного пункту, з тих, де побували будьонівці, в якому не лунав би суцільний стогін жителів. Масові грабунки, розбій і насильство будьонівців перевершували панування білих… Ламали скрині, забирали жіночу білизну, гроші, годинники, столове начиння й т. ін. Надходили заяви про зґвалтування й тортури». Один майбутній маршал – Міхаіл Тухачєвскій – труїв повсталих тамбовських селян газами й ставив цілими селами під кулю, а другий – Ґєорґій Жуков – хвацько рубав їм голови. Командарм 1-го рангу Йона Якір, командувач Українського округу, у 1932–1933 роках військовою силою забезпечував утілення в життя сталінської політики Голодомору. Червона Армія згвалтувала 2 мільйони німок, полячок, югословянок та інших. Це армія гвалтівників (читай книгу Габі Кльопп "Сексуальні подвиги Червоної армії") Червона армія брала участь у масових депортаціях українців в Сибір та Казахстан. Ви кажете "визволення"? Після кожного такого "визволення" українців ставили під стіну і розстрілювали, вивозили в Сибір і грабували НКВДисти. ЦЕ І Є ВИЗВОЛЕННЯ? СОРОМНО ЗА ВОЛИНЯН. ВИ ЩЕ НЕ ВБИЛИ В СОБІ РАБА І ВОЛІ НЕ БАЧИТИМЕТЕ,
Відповісти
якось цікаво виходить, про те, що червона армія прийшла ніби з окупацією у 1939 р. кричать з піною, про те, чомусь тримають язика у дупі про те, що якраз через цю подію галичина стала українською, нехай радянською і соціалістичною, а ось до того вона була польською, саме тому у львові заборонили польським тіпа неакредитованим екскурсоводам проводити екскурсії, чому?
бо вони так і казали, що львів - це польське місто.
ціна утворення урср для галичини 500 тис репресованих, ціна незалежності 1991 р. - мінус 6 млн українців за 20 років, тобто 300 тис щороку.
якби не та "окупація" не була би галичина сьогодні українською.
Відповісти
Останні новини
8 і 9 травня у Львові – траур
29 квітень, 2013, 08:22