Хліб на Волині може подорожчати

Хліб на Волині може подорожчати
У зв'язку зі зниженням врожайності зернових культур на Волині у 2019 році виробники хліба можуть підняти вартість на продукт.

Своїми підозрами поділився директор департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко під час оперативної наради 7 серпня.

Горбенко повідомив, що врожайність зернових посівів цього року у порівнянні з минулим знизилась приблизно на 2,5 тисячі гектара і становить на сьогодні 40,3 тис.га. У зв'язку з цим зернова сировина стає дефіцитною.

Юрій Горбенко також зазначає, що за допомогою використання сучасних технологій і стимулюючих факторів деякі господарі зуміли зберегти свої посіви на тому ж рівні, що й раніше, витративши на це більше коштів. Саме тому виробники хліба на Волині не зацікавлені працювати за ту ціну на продукт, яка зараз є на ринку.

«Підстав для того, аби говорити, що ціни на пшеницю зростають – ніби немає, але ця ціна, яка є, виробників не задовольняє, тому ринок на сьогодні фактично призупинився. Виробники не зацікавлені виготовляти за такими цінами, а покупець більшої не дає. Я вважаю, що ціни на хліб зростуть», – пояснює Юрій Горбенко.

Зазначає, що особливо це може торкнутися хліба, виготовленого за використанням жита, оскільки цього року є певний дефіцит на жито не тільки в області, але й в Україні вцілому

«Такого ще не було за останні роки, аби жито стартувало із 3-х тисяч за тонну, а на сьогодні вже філія Державної зерново-продовольчої корпорації Володимир-Волинський КХП купує по 5,5 тисяч за тонну», – каже директор і додає, що цей фактор точно має відобразитися на вартості хліба.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На Волині у 2019 році посіяли найбільше соняшників за останні 10 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в можливості такої ситуації єдине запитання, для чого нам міністерство апк, хто регулює та відстежує ситуацію з посівними площами, "житниця європи" чи кишеня можновлядців
Відповісти
Яка роль департаменту,коли виробники самостійно зменшують посівні площі зернових? Горбенко повинен знати ,що урожайність не залежить від площ посіву, а від використаних технологій вирощування і від матінки природи.
Відповісти