Прості методи визначення фальшивих прикрас*

Прості методи визначення фальшивих прикрас*
Вам колись доводилося сумніватися у справжності золота, розглядаючи прикраси7 Можливо, вони коштують підозріло дешево, або ж виставлені у вітрині маловідомого магазину. Тоді до товару потрібно придивитися ретельніше. Надійний спосіб позбавлення від переживань – продаж золота в boo.ua. Тут ви знайдете лише високоякісні ювелірні вироби з дорогоцінних металів та каменів. Але все ж варто знати, як виявляти підробку. Можливо, ця інформація стане вам у пригоді, коли ви завітаєте до менш надійного магазину.

Клеймо

Перш за все уважно огляньте ювелірний виріб та знайдіть клеймо. На ньому повинна бути вказана проба золота. Відсутність клейма – вірна ознака підробки. Можете дізнатися в Інтернеті, як виглядають відмітки різних заводів, а потім порівняти їх з побаченими на прикрасах.

Знебарвлення золота

Справжнє золото гладке і зберігає свій глибокий натуральний колір. Підроблені золоті прикраси з часом знебарвлюються. На них можуть з’являтися чорні чи зелені плями, які вказують на окислення недорогоцінних металів. Звертайте увагу на місця навколо застібок, а також на краї прикрас. Там корозія проявляється частіше через контакт з потом.

Справжнє золото – це міцний метал, який витримує випробування часом. Плями через корозію на ньому не з’являються навіть через століття.

Золото і магніт

Прикладіть магніт до золотого персня, браслета чи інших прикрас. Золото не повинно зреагувати на магніт. Якщо ж ювелірний виріб притягується до нього, він повністю або частково виготовлений зі звичайного металу. Це простий і доволі ефективний тест, який дозволяє швидко визначити підробку без спеціального обладнання. Задля максимальної точності рекомендується використовувати неодимовий магніт. Він дозволяє визначити навіть невеликі домішки звичайних металів у ювелірному виробі.

Тепле срібло

Якщо вам цікаво, чи є перстень чи інший предмет срібним, спробуйте покласти біля нього кубик льоду. Справжнє срібло має високий рівень теплопровідності. Це означає, що лід почне танути відразу, коли поставити його проти справжнього срібла. Не рекомендується проводити цей тест в надто теплому приміщенні, адже тоді лід точно буде швидко танути.

Діамантове дихання

Це традиційний спосіб тестування на предмет того, чи справжнім є діамант. Просто видихніть на нього повітря і спостерігайте за «туманом», який утворюється на ньому. Справжні діаманти – це чудові провідники тепла. Якщо «туман» швидко зникає, це означає, що камінь справжній. Цей же тест працює і на сапфірах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.