Не спішіть продавати, – засновник «Вілії» до власників паїв

Не спішіть продавати, – засновник «Вілії» до власників паїв
Засновник групи компаній «Вілія» Євген Дудка розповів про своє ставлення до відкриття ринку землі та дав поради власникам паїв.

Про це заявив під час телефонного дзвінка на прямому ефірі ток-шоу «Протилежний Погляд LIVE» у четвер, 26 вересня, на «12» телеканалі, - пише Конкурент.

На його переконання, основними гравцями ринку є власники землі, або пайовики, фермери, або інші, які обробляють землі, і держава як регулятор. Тож Євген Дудка спочатку звернувся до пайовиків.

«Земля – це ваше багатство, якомога довше не продавайте його, чим далі – ціна буде вища. Не спішіть продавати. А якщо продаєте, то дивіться, кому. Чи це дійсно люди, які споконвіку на цій землі працюють, чи господарі, чи дійсно українці. Будьте добрі – дивіться на тих, кому продаєте», – звернувся засновник «Вілії».

Відносно держави він зауважив, що земля є національним багатством.

«Відповідно розпорядником землі повинні бути люди. Моя позиція, що ринок землі повинен проходити тільки після всенародного референдуму. Аграрний блок, або аграрна справа в Україні є локомотивом економіки, якщо будуть необережні дії від сторони держави з агроформуваннями, то локомотив економіки може зупинитися і буде колапс всієї економіки держави. Третє питання до держави – не продавати іноземцям. Я підтримую, щоб виключно українці володіли землею», – заявив Євген Дудка.

Також висловив свою думку щодо агроформувань.

«Треба дорого платити за землю під час приватизації, бути економічно ефективними, бути технологічними. І тоді нам нічого не страшно», – підсумував засновник групи компаній «Вілія» Євген Дудка.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Земля давно продана і нею такі аграрії, як Дудка,користуються майже за даремно. Тому, що платять за оренду копійки. Селяни і цим задоволені. Краще що-небудь, ніж нічого. Зараз залишилось в цьому "продажі" офомити лише формальність. Тобто, поставити підпис на продаж як свідчення того, що продав землю, це продав Батьківщину. З іншої сторони, багато таких "аграріїв", як Дудка, користуються великою частиною землі безплатно. Голови сільських рад і громад здають їм землі запасу, і гроші за їх експлуатацію осідають в кишенях голів сільських рад. Тому всі так звані орендарі з ними цілуються в десна. А селянин, який продасть землю, не буде мати ні землі, ні грошей. Буде нова панщина, яка була ліківідована у 1861 році царем Російської імперії (ккуди входила Малоросія), Олександром першим. Вона, власне, вже вступила в свої права, тільки з новими панами. Здебільшого - вошивими. Латифундії, Латинська Америка двохсотлітньої давності.
Відповісти
Згідна на 1000%! Після Дудки вже нема що робити... Його девіз: ,,Хай там верхи сваряться,щось доказать,щось хай міняють...а я тим часом наберу все,що погано лежить,а потім хай доказать,що то не моє...,,,
Відповісти
Євген повністю прав. Українська земля має бути у власності тільки Українців. Потрібно накласти заборону на продаж землі іноземцям
Відповісти