Керівнику луцьких тролейбусників погрожують прокуратурою

Керівнику луцьких тролейбусників погрожують прокуратурою
На Луцькому підприємстві електротранспорту досі триває трудовий спір між колективом та адміністрацією – він виник іще 2009 року під час масових страйків працівників через борги із зарплатні.

Дійти згоди намагалися чиновники ОДА 31 січня на засіданні обласної комісії з погашення боргів із зарплати.

Як зазначив начальник обласного відділення Нацслужби посередництва і примирення Олександр Клімович, нещодавно служба надіслала керівнику ЛПЕ Івану Грицанчуку лист про те, що потрібно організувати узгоджувальну зустріч працівників підприємства та адміністрації і розглянути трудовий спір.

«Відповідь прийшла, що немає необхідності зустрічатись, питання вирішиться в робочому порядку і все буде добре. Я хочу сказати, що на сьогодні ніякого рішення примирної комісії немає. І, згідно з законодавством, воно є обов’язкове для роботодавця і для тих, хто ініціював це питання», - сказав Олександр Клімович.

«Зміна керівника не знімає відповідальності щодо вирішення колективного спору. Якщо ви сьогодні скажете про конкретний термін погашення заборгованості, то місяць-два ми не ініціюватимемо узгоджувальної зустрічі. Якщо так не станеться і ви не захочете брати участь в зустрічі, тоді ми змушені будемо звертатись до органів прокуратури», - звернувся до Грицанчука начальник волинської служби посередництва і примирення.

Потому керівник ЛПЕ повідомив, що вже три місяці займає посаду директора цього підприємства і вже частину боргів вдалося погасити. Наразі, зарплатний борг становить 652 тисячі гривень.

«На даний час не має необхідності в проведені узгоджувальної зустрічі спільно з представниками нацслужби і посередництва, так як ці питання, в тому числі і питання з боргами, вирішуємо в робочому порядку між профспілковим колективом і адміністрацією підприємства», - сказав він.

«Немає на даний час трудового спору між колективом і адміністрацією ЛПЕ. Профспілковий комітет бачить, як виплачуються борги. Конфлікту немає. Як його закрити, якщо він зареєстрований – треба подивитися», - розповів Іван Грицанчук.

Потім керівник ЛПЕ наголосив, що вже є складений графік виплати зарплати на 2012 рік, і потроху ситуація покращиться.

«Ну що ви мені можете допомогти, нічого ви мені не поможете. Ну посидимо ми, підготуємо протокол, напишемо, що відбулась зустріч і все. Мені треба допомогти матеріально, як то кажуть: «не мешайте жить, а помогите матеріально», - додав Грицанчук.

Потому присутні на нараді обговорювали: яким чином виплачувати борги і заробляти гроші ЛПЕ. Та все ж, якщо потрібно, аби узгоджувальна зустріч між працівниками і адміністрацією підприємства відбулась, то вона відбудеться.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Керівнику луцьких тролейбусників погрожують прокуратурою
31 січень, 2012, 13:43