Де придбати якісну агропродукцію за доступними цінами?*

Де придбати якісну агропродукцію за доступними цінами?*
Ще з давніх часів українські землі вважаються одними із найбільш родючих у всьому світі. Саме завдяки цьому в нашій країні завжди непогано функціонував аграрний сектор, головним напрямком якого на протязі останнього часу являється вирощування таких культур як соняшник, кукурудза, цукровий буряк та ріпак. Однак, незважаючи на це, з кожним роком рівень родючості наших ґрунтів частково знижується, що провокує погіршення врожайності. З чим це пов’язано?
На такий розвиток подій впливають різні причини, серед яких:

• Недотримання сівозмін. На жаль, велика кількість господарств не дотримуються графіку сівозмін, чим виснажують ґрунти та знижують врожайність. Приміром, засівати соняшником певну площу повторно можна лише через 2 роки після його вирощування на цій території, тоді як деякі господарства щорічно здійснюють посів культури на одному і тому ж місці.
• Вплив кліматичних змін. Досить складно точно спровокувати прогноз погоди на цілий рік. Саме тому через зміну температур, опадів втрачається частина врожаю. Приміром, у 2019 році через прохолодну погоду соняшник довелося сіяти зі значним запізненням. А, в загальному, за останні роки врожайність цієї культури знизилася майже на 25 %.
• Безвідповідальне ставлення до удобрення та полів. Досить часто для «покращення» врожайності використовують неякісні добрива та засоби захисту, які шкодять землі та всьому навколо. Приклад цього – масова загибель бджіл.
• І це далеко не всі фактори, які впливають на родючість та врожай. Однак, більшість із них в силах виправити людині. Як? Для цього достатньо дотримуватися кількох правил.



Як покращити врожайність в сучасних умовах?


1. Закупівля якісного насіння. Хороше насіння – запорука успіху. Краще один раз переплатити за якісний матеріал і отримати позитивний результат від посіву, ніж переплачувати кілька разів за дешеве насіння. До того ж, аграрний інтернет-магазин виробника пропонує придбати посівний матеріал кукурудзи, соняшника, цукрового буряка та ріпака за доступними цінами.
2. Грамотне удобрення землі. Важливо удобрювати землю не коли заманеться, а тоді, коли це доречно. Крім цього, не менш важливо використовувати мінеральні добрива та мікродобрива високої якості. Не менш важливо ретельно обирати і засоби захисту рослин. Наприклад, для уникнення загибелі бджіл сьогодні рекомендується використовувати нові інсектициди, які являються безпечними для комах. До того ж, краще проводити обробку посівів такими засобами вночі, коли знижується активність льоту бджіл.
3. Підвищення кваліфікації. Українські фермери та працівники агрохолдингів повинні слідкувати за інноваціями у аграрній сфері. Вони повинні знати які засоби, коли і для чого краще використовувати, аби уникнути зниження врожайності.



До того ж, сьогодні компанія lnzweb.com створює можливість користуватися якісними матеріалами та інструментами для вирощування різних культур. Важливо цінувати це та використовувати в аграрній діяльності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.