Чи можна пити застояну воду*

Чи можна пити застояну воду*
Вода є основою життєдіяльності людини, без неї неможливо прожити більше 4 днів. Завдяки рідині регулюються всі процеси в організмі, вона насичує його мікроелементами, забезпечує терморегуляцію і багато іншого. Сучасні люди вважають за краще купувати спеціальні фільтри для очищення, такі як на filter.ua, щоб отримувати якісну і чисту воду для вживання. Трапляються ситуації, коли вона знаходиться тривалий час в системі водопостачання або інших ємностях в статичному положенні, і багато хто не знає чи придатна застояна рідина для людини.

Користь і шкода застояної води

Застійна вода - це рідина, обсяг якої довгий час не оновлюється і вона ніяк не циркулює. Здається, що це навіть добре, тому що її склад не повинен ніяк змінюватися, але це не так, він змінюється і для цього є ряд причин:

• температурні перепади навколишнього середовища;
• вплив ультрафіолетових променів;
• недосконала гігієна ємності;
• виділення різних домішок стінками резервуара;
• попадання пилу і інших різних домішок.

Найнебезпечніший момент - це утворення і розмноження шкідливих мікроорганізмів. Вони не видимі людському оку, але здатні завдати серйозної шкоди здоров'ю. Також застояна вода може насичуватися мікроелементами-токсинами і оксидами металів. Це відбувається, якщо вона тривалий час перебувала в пластиковій або металевій тарі або посуді.

Перші ознаки, за якими можна визначити застійні явища - це відштовхуючий неприємний запах, також можлива деяка зміна кольору і смаку. Звичайно ж вживати таку воду людині категорично не можна.

Як зберегти воду придатною для використання?

Варто розуміти, що довго стояча вода не завжди втрачає свої характеристики і стає небезпечною, особливо, якщо зберігати її правильно. Основні правила зберігання води:

• бутильованої з магазину - в поліетилентерефталаті або скляній тарі;
• кип'ячену - в емальованій посудині з кришкою;
• водопровідну - в ПЕТ-тарі або емальованому посуді після видалення хлору;
• скважинну або бюветну - в скляній ємності закритою герметично.

Раніше було сказано про фільтри, які очищають воду, вони бувають зворотньоосметичні, проточні та із змінними модулями в глечиках. Цю рідину найкраще тримати в скляних ємностях і використовувати протягом двох днів. Безпечними вважаються тари з кераміки, глини, з емаллю всередині, головне - це не повинно бути реакцію з металами. Тільки так можна істотно збільшити термін зберігання і зробити її безпечною.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вода, фільтр
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.