Дизайн поліграфії. Основні правила якісної роботи*

Дизайн поліграфії. Основні правила якісної роботи*
Сьогодні усі ніші ринку є вельми активними, і тому розумітись на таких поняттях як «дизайн» чи «реклама» тепер не просто перевага, але нагальна необхідність, чим би людина не займалась. Сучасні дизайнери надають дуже різні послуги, різного спрямування, починаючи з веб-дизайну та завершуючи дизайном поліграфічної продукції. Окремі агентства, як за цим посиланням https://racreative.com.ua, пропонують повний цикл послуг від розробки макетів поліграфічної продукції до виконання замовлень щодо друку, перфорації та порізки.
Це дуже зручно для клієнтів.

Що таке розробка дизайну

Розробка дизайну поліграфічної продукції (буклети, рекламні флаера, візитівки, плакати оголошення тощо) - це робота по створенню певного макету з конкретними параметрами, котрі вимагає замовник. Сьогодні дуже багато компаній чи студій можуть надавати такі послуги. Але створення дизайну на поліграфічну продукцію разом з тим є дуже творчим та специфічним процесом, оскільки підходи для створення реклами мають свої особливості та закони. Справжні фахівці при створенні дизайну на замовлення завжди орієнтуються на правила.

• Інформація повинна подаватись у напрямку від лівого кута вгорі до правого кута унизу. Саме в такому порядку більшість людей проводить поглядом, вивчаючи інформацію.
• Кольорова гама та забарвлення шрифту, котрим передають важливу клієнту інформацію повинні бути різними. Таким чином в одному макеті можна буде «поділити» інформацію на більш значиму та другорядну.
• Найбільш важлива інформація повинна бути подібною на великі темні плями (саме їх в першу чергу сприймає людське око). Все другорядне може бути світлішим та меншим за розміром.
• Відповідальний вибір кольорової гами. Кольорова гама не повинна бути однотипною, але й не мусить бути дуже широкою. Це допомагатиме сприймати інформацію правильно.
Обираючи дизайнера для виконання вашого замовлення, обов’язково подивіться на уже зроблені роботи раніше. Спробуйте оцінити наскільки грамотно дизайнер може розділяти інформаційні тексти та зображення. Якщо інформація не буде «розбавлена» грамотно, то вона буде важко і довго сприйматись та може викликати неусвідомлену антипатію.

Якщо дизайнер без кінця вам задає питання та не пропонує нічого власного, швидше за все це посередній спеціаліст, який не вникаючи у суть роботи просто дещо вміє робити у дизайнерських програмах.
Друкуючи візитку чи іншу поліграфію, котру планується дати клієнтам у руки, ретельно обирайте папір. Тактильні відчуття також можуть мати відчутний вплив і відповідно, відгук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Трендові сумки*
10 січень, 2020, 18:45
Дизайн поліграфії. Основні правила якісної роботи*
10 січень, 2020, 18:41