Професія програміста - відчутні переваги*

Професія програміста - відчутні переваги*
Сучасний комп’ютеризований та інтернетизований світ робить деякі професії мега-популярними. Стало більш затребуваним нині і навчання на програміста. Воно й не дивно, адже робота у цій сфері має чимало переваг. Які вони? І чи варто ризикувати, обираючи такий напрямок? Давайте розглянемо плюси та мінуси професії.

Серед основних плюсів - можливість кар'єрного росту. Якщо програміст працює в серйозній компанії, де займається розробкою програмного забезпечення, то може розраховувати на швидке просування по кар'єрних сходах і на відповідну заробітну плату - кілька тисяч доларів на місяць. Втім, кар'єрне зростання для програмістів не проблема, навіть якщо вони працюють на початковому рівні – такі фахівці отримують близько тисячі доларів, а напрацьований досвід і підвищення кваліфікації дозволяють швидко збільшити заробіток в 1,5-2 рази.

Як можна швидко побудувати кар'єру?

Програмісту-початківцю варто бути активним і постаратися приєднатися до групи однодумців, або зібрати їх навколо себе. Разом легше знайти ефективну бізнес-ідею, інвесторів та вигідних роботодавців – можна працювати навіть за кордоном. Щоправда, для цього потрібно якомога краще знати англійську мову, щоб читати технічну документацію в оригіналі. Якщо ви вивчили ще кілька мов - хоча б на базовому рівні - це теж може стати великою перевагою. Любов до математики також вітається: як не крути, а програми розробляються саме на основі знання цієї науки.

Для програмістів дуже важливо залишатися конкурентоспроможними, тому потрібно постійно вчитися новому. Тільки практичний досвід може принести успіх і славу, а для цього потрібна наполегливість та любов до своєї професії.

Професія можливостей


А ще професія має багато напрямків: хтось створює нові ігри, програмні продукти і додатки, хтось працює з графікою і драйверами, а комусь подобається розробка і підтримка сайтів. Тож розвиватися можна в тому, що цікавіше і ближче до душі.

Переваг у професії програміста набагато більше, чим недоліків, і постійно з'являються нові. Наприклад, коли програмування тільки зароджувалося, про можливість дистанційної роботи ніхто не знав, а сьогодні хороший програміст може спокійно заробляти, не виходячи з дому, або, навпаки, відпочиваючи біля моря в теплій країні, адже умов для цього безліч. Попит на кваліфікованих фахівців весь час зростає, і досвід роботи в цій галузі не є вирішальним фактором.

Програміст може освоїти й суміжні спеціальності та працювати в найрізноманітніших сферах: на підприємствах і в організаціях, у банківській системі, системі освіти, в обчислювальних центрах і великих компаніях. Важливим плюсом в наш час вважається і те, що програмістом можна стати, не закінчуючи ВУЗ: бажання вчитися і здібності до глибокого аналізу сьогодні з успіхом замінюють червоні дипломи – тим більше що отримання освіти в наш час коштує недешево.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Професія програміста - відчутні переваги*
18 січень, 2020, 00:11