У луцькому музеї презентували історичну графіку. ВІДЕО

У луцькому музеї презентували історичну графіку. ВІДЕО
У Музеї волинської ікони презентували роботи волинського художника Олександра Дишка «Скрипторій Волині ХІІІ ст. Епоха короля Данила. Холмське Євангеліє».

Олександр Дишко розповідає, як створював графічні твори «Дві столиці – Володимир, Холм», «Посвячення Данила короля в лицарі», «Вівтар слави Лодомирії», «Скрипторій волині», - йдеться у сюжеті "Суспільного".

Ці твори, виконані в авторській техніці, розкривають події Галицького-Волинського князівства ХІІІ століття. Твори серії «Час», які виконані в тій же техніці, що й Холмська Чудотворна ікона Богородиці, каже Олександр Дишко.

"І той, і той – левкас, тільки цей левкас, що авторський, він зроблений 20 років тому, а ікона створена 2000 років тому, але прийоми і хід той самий. Тобто, наклеєна марля або тканина на дерево і далі – тинк спеціального рецепту і потім фарба на нього", - розповідає художник.

В одній виставковій залі поруч з Холмською Чудотворною іконою Богородиці експонуються малярські роботи серії «Час» і графіка на історичну тематику, розповіла директорка музею Тетяна Єлісєєва.

"Тепер наші відвідувачі мають нагоду зануритися в атмосферу 13-го століття, тоді, коли Холмська Чудотворна ікона знаходилася у Холмі, коли почала прославлятися своїми чудесами. Ця атмосфера допоможе нам розповідати про Холмську ікону: її історію і сучасне пошанування", - каже директорка Музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва.

Виставку присвятили 20-річчю передачі Холмської Чудотворної ікони Божої Матері до Волинського краєзнавчого музею. Роботи Олександра Дишка експонуватимуться два місяці.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У луцькому музеї презентували історичну графіку. ВІДЕО
04 березень, 2020, 02:13