Як зменшити ймовірність розвитку сезонної алергії?*

Як зменшити ймовірність розвитку сезонної алергії?*
Весна – це квіткові бутони та квітучі дерева. Однак вони не приносять радість не завжди. Деякі люди знають, що рослини, які прокидаються від зимового сну, стають причиною чхання, кашлю та інших неприємних явищ. Все це – сінна лихоманка, алергічний риніт чи просто сезонна алергія. Нічого приємного в ній немає, однак не поспішайте переходити на штучний газон та пластикові квіти. Клініка Смарт Медікал Центр https://smartmedicalcenter.ua/reviews/ знає, як потрібно боротися з сінною лихоманкою та що робити, аби знизити ризик її появи. Спеціалісти клініки нададуть професійні консультації, проведуть обстеження та за потреби призначать необхідне лікування. А для початку скористайтеся кількома простими порадами для профілактики.

Боротьба зі збудниками

Щоб зменшити вплив факторів, які викликають сінну лихоманку, варто зробити наступне:
• Лишатися в приміщенні в сухі вітряні дні. Найкращий час для виходу на вулицю – після гарного дощу. Він очищує повітря й змиває алергени.
• Почекати з проведенням робіт, які призводять до підняття пилу в повітря. Наприклад, в сухий день краще не користуватися газонокосаркою. Якщо проведення робіт необхідне, носіть марлеву маску.
• Зняти одяг, який ви носили на вулиці, при поверненні додому. Також вмийтеся та прийміть душ, аби змити пил зі шкіри та волосся.
• Не сушити білизну на вулиці. На вологу тканину налипає пил, який потім потрапляє у приміщення та у ваші легені.

Додаткові дії

Якщо кількість пилку в повітрі висока, навіть попри описані вище дії можуть з’явитися симптоми сезонної алергії. Додаткові методи боротьби з ними:

• Перевіряйте прогнози погоди, щоб вчасно підготуватися до сухого та вітряного дня.
• Почніть приймати призначені лікарем ліки заздалегідь, аби вчасно підготуватися до проблемного дня. Порадьтеся з лікарем, щоб дізнатися, яким саме повинен бути графік прийому препаратів.

Очищення повітря

Щоб алергени не накопичувалися в закритому просторі, регулярно провітрюйте приміщення. Використовуйте кондиціонер зі спеціальними фільтрами. Не забувайте про часте вологе прибирання. Воно дозволить збирати з підлоги пил, який в іншому разі знову піднімається у повітря.

Якщо ніс закладений, промивайте його фізіологічним розчином, водою з морською сіллю. Відповідні препарати ви знайдете в аптеці. Полоскання вимиває з носу слиз та алергени.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як зменшити ймовірність розвитку сезонної алергії?*
04 січень, 2020, 10:25