Башкаленко: «Свобода» вкотре спровокувала суспільну напругу

Башкаленко: «Свобода» вкотре спровокувала суспільну напругу
На думку керівника волинського осередку Партії регіонів Олександра Башкаленка, ВО "Свобода", закликаючи вилучити термін "Велика Вітчизняна війна", провокує суспільну напругу.

"Дико чути, як ідеологи "Свободи" Ірина Фаріон та Юрій Михальчишин закликають вилучити з нормативно-правових документів, шкільних і студентських підручників термін "Велика Вітчизняна війна". Мовляв, ця назва є суто радянською, комуністичною, що досі вживається нібито на догоду ідеологічній концепції Росії", - написав він у Колонці автора на ВолиньPost.

"Натомість, ідеологи націоналістичної партії хочуть втиснути Велику Перемогу в тісні рамки історичних підходів хронікерів Євросоюзу та Сполучених Штатів. Хоча не є таємницею, що тамтешні ідеологи, м’яко кажучи, применшують роль Радянського Союзу, зокрема й України, у перемозі над нацистською Німеччиною, вважаючи відкриття другого фронту чи не вирішальним фактом у всій війні", - додав Башкаленко.

Також регіонала каже, що його дивують та обурюють "недолугі аргументи свободівців", які подали до парламенту проект постанови про відміну терміну "Велика Вітчизняна війна".

"Вони до банального нелогічні й надумані", - вважає Башкаленко.

"До речі, простих українців уже насторожує постійність, із якою ідеологи ВО "Свобода" оприлюднюють реакційні заяви. Нещодавно вони запропонували відмінити святкування Дня Перемоги, замінивши його Днем скорботи. То невже наші діди-прадіди в роки Великої Вітчизняної війни жертвували життям, щоб купка самозакоханих політиків розтоптала пам'ять про героїв-визволителів?!", - висловився політик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Башкаленко правду каже
Відповісти
Дійсно правду. Тільки правду тіх, хто розпочав війну і заради імперських амбіцій котріх ганули наші діди-прадіди.
Відповісти
Як регіонал може говорити правду? Це ж москальська підстилка і мова у нього "азарівка". Більшої суспільної напруги, ніж ригі, не створював, за часів незалежності, ніхто.
Відповісти
правнука.просто політрукам.орест лютий.пісня -убий у собі москаля."савєтска європа" забула гулаги куди після "побєди" направили десятки тисяч думаючих ветеранів вцілях боротьби з поширенням вільнодумства..вони бачили західний світ,навіть в військовий та післявійсковий час.в тих хто думав було багото питань..на які тодішні політруки давали відповіді як сьогоднішні..нада падаждать лєт 20..нємєшайтє работать..коровникі з тими самими людьми руководящими зашиваєте гіпсокартоном та напис путь в європу..http://www.youtube.com/watch?v=L37burQh-v4
Відповісти
Я теж внук ВЕТЕРАНІВ, тільки справжніх, тих котрі уже давно спочивають. Хто у бою загинув, а кого рани після закінчення другої світової у могилу звели, а не тих "башкаленківців" котрі і досі гасають по мітингах з червоними комуняцькими, чи ПеРдунівськими шматами. Ідеологію зайд-башкаленків підтримують лише пристосуванці-задолизи, котрі далекі від правди як ми від комунізму. Увесь світ знає Другу Світову, лише голодупі "пабєдітєлі" Вітчизняну. Та це стара звичка. Брехати. Світ підкорював Полярне море, а совєти - Сєвєрний лєдовітий акіян. Брехня і гігінтоманія то їхня хронічна хвороба.
Відповісти
Дурню! Чия вітчизна??? Ми взагалі були окуповані!!! Чому Першу світову вітчизняною неназивають??? Які ми жалюгідні!
Золоті слова: "Німець скаже: «Ви моголи».
«Моголи! моголи!»
Золотого Тамерлана
Онучата голі.
Німець скаже: «Ви слав'яне».
«Слав'яне! слав'яне!»
Славних прадідів великих
Правнукі погані!
І Коллара читаєте
З усієї сили,
І Шафарика, і Ганка,
І в слав'янофіли
Так і претесь… І всі мови
Слав'янського люду –
Всі знаєте. А своєї
Відповісти
Ти за яку Вітчизну ратуєш? Москву? Саша кинь того ровера, роби бізнес, човпи Борю але не коментуй того в чому повний профан! Саша ти ж нормальний братело, а торочиш як сопляк з бюту!
Відповісти
писав таке в 70-ті.поки хтось по кгб ходив.Сьогодні свято.

Спереду трамвая

вчепили шмат полотна з написом:

"Хай живе рідна КПРС".

На зупинці, обступивши вагон,

один з-перед другого

люди пхаються в двері,

а старий чоловік,

геть обвішаний медалями,

лишився в кінці натовпу

і лається на чому світ стоїть.

Він набрався ще зранку

і ледве тримається на ногах.
Відповісти
Хтось виконав вказівку керівництва. Ось і вся суть матеріалу, але чітко видно хто і ким керує...
Відповісти
І загнув же ти Саша! Це твої окупанти вигнали чужих! А ми тут до чого? Історію вчи , Саша, та не совєтську! Можливо і станеш десь першим, хоча більше всьго не в цьому житті!
Відповісти
Останні новини
Башкаленко: «Свобода» вкотре спровокувала суспільну напругу
13 червень, 2013, 11:52