«Питань і занепокоєння більше, ніж відповідей і результату», – депутат Волиньради про роботу обласної комісії з питань ТЕБ та НС*

«Питань і занепокоєння більше, ніж відповідей і результату», – депутат Волиньради про роботу обласної комісії з питань ТЕБ та НС*
Депутати Волинської обласної ради ініціювали відкрите звернення до голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка через бездіяльність регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost повідомив один з ініціаторів звернення, депутат облради Олександр Омельчук.

За його словами, ситуація, яка наразі складається в області, вимагає негайного втручання та реагування. І йдеться не лише про проблеми, спричинені поширенням коронавірусу. Це, зокрема, невиконання обласного та інших місцевих бюджетів, неналежне реагування на численні факти підтоплень у північних районах Волині, введення надмірних, на думку депутатів, карантинних обмежень, згубних для функціонування бізнесу та окремих об`єктів спільної власності територіальних громад міст, сіл, селищ області, а саме – лікувально-санаторних закладів тощо.

Олександр Омельчук зауважив, що депутатів дивує, що регіональна комісія ТЕБ та НС фактично ніяк не взаємодіє у вирішенні цих питань з обласною радою. Тож він та його колеги-депутати Володимир Бондар, Ігор Лех, Анатолій Вітів та Михайло Імберовський вирішили звернутися до керівника ОДА та членів комісії з конкретними вимогами.

Ініціатори звернення вважають, що останні рішення Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій можуть вкрай негативно вплинути на життєдіяльність нашого краю.

«Додаткові обмеження, встановлені рішеннями Регіональної комісії від 22 червня 2020 року № 23 та від 02 липня 2020 року № 26 щодо заборони діяльності закладів, що надають послуги з розміщення, у тому числі, баз відпочинку, майданчиків для кемпінгу, хостелів, санаторіїв, пансіонатів, літніх оздоровчих таборів, заборони регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні, обмеження надання послуг із громадського харчування спричинило банкрутство суб’єктів підприємництва, скорочення працівників, зменшення надходження податкових платежів у місцеві бюджети та суттєво вплинуло на рівень добробуту волинян і їх матеріального забезпечення.

Водночас це не дає змоги отримати очікуваний результат зі зменшення захворюваності від Covid-19, позаяк при забороні діяльності, або встановленні обмежень до офіційно зареєстрованих закладів та надавачів послуг, неофіційні продовжують свою діяльність, здійснюють «сірі перевезення», надають послуги з відпочинку тощо.
Окрему стурбованість викликає намагання посадових осіб державної влади заборонити лікування та оздоровлення учасників бойових дій у обласних комунальних лікувально-санаторних закладах «Пролісок» та «Лісова пісня», - йдеться у зверненні до Погуляйка.

Окрім того, турбує обранців громади фактична бездіяльність комісії щодо реагування на підтоплення сільськогосподарських угідь та населених пунктів північних районів області, яке сталося внаслідок випадання надмірної кількості опадів у останній декаді червня.
Автори звернення зазначають, що до складу регіональної комісії з питань ТЕБ та НС не включили жодного депутата обласної ради чи інших органів місцевого самоврядування.

Тож депутати вимагають:

1. Ввести до складу Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій представників органу місцевого самоврядування – Волинської обласної ради, а саме:

Юрія Поліщука – першого заступника голови обласної ради;
Михайла Імберовського – голову постійної депутатської комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики;
– Ігоря Леха Богдановича – заступника голови постійної депутатської комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів;
– Володимира Бондара – голову депутатської групи «Патріоти Волині».

2. Невідкладно скликати засідання Регіональної комісії, на якій розглянути питання щодо підтоплення сільськогосподарських угідь та населених пунктів північних районів області та інші порушені в цьому зверненні проблеми, а також напрацювати відповідні заходи щодо їх вирішення і врегулювання, у т.ч. щодо практичних рекомендацій лікувально-оздоровчим закладам області, які дали би їм змогу працювати, дотримуючись законодавчо встановлених обмежень.

«Поки питань і занепокоєння більше, ніж відповідей і результату. Ми не можемо нині жити єдиним коронавірусом, не можемо кидати людей наодинці з їхніми проблемами. Особливо – якщо йдеться про те, що потребує негайних дій і рішень саме тієї комісії, про яку йдеться. Стояти осторонь і дивитися, як компетентний орган бездіє, ми, депутати, не будемо», – резюмував Олександр Омельчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому Вітіва не включили?Це ж така персона.Образиться.
Відповісти
Схема роботи в ТЕБ та НС. Начальник дає завдання підготувати "звіт та методи боротьби", підлеглі перекладають бумажкі, віддають начальнику готову роботи, начальник несе до Шефа, Шеф хвалить і дає нове завдання - готувати новий звіт - За виконану роботу по пореденьому звіту.
Відповісти
Останні новини
«Питань і занепокоєння більше, ніж відповідей і результату», – депутат Волиньради про роботу обласної комісії з питань ТЕБ та НС*
07 липень, 2020, 18:35