Реле контролю напруги: навіщо встановлювати та як працює*

Реле контролю напруги: навіщо встановлювати та як працює*
Електрика зараз стала частиною нашого життя. Це не є дивним, адже кожен день ми користуємося десятком різних електроприладів: телефон, телевізор, комп'ютер, холодильник, мікрохвильова піч, пральна машинка та багато іншого, без чого ми не обійдемося. Але ніхто з нас не може бути застрахований від стрибків напруги, обриву електропроводів та інших факторів, що можуть негативно вплинути на електроприлади.

Щоб убезпечити себе від таких неприємних моментів, можна скористатися реле для контролю напруги. Їх великий асортимент можна знайти на сторінках сайту https://www.elektrika.ua/catalog/Rele_kontrolja_naprjazhenija/filter/brand-zubr/. Перейшовши за посиланням, ви потрапляєте на реле контролю напруги від компанії Zubr, яка є українським виробником. Це говорить про те, що їхні товари повністю адаптовані під наші електромережі, що забезпечує більш високий рівень захисту, надійності та безпеки.

Навіщо встановлювати реле

Багато хто може подумати, що в такому приладі немає необхідності, адже раніше ніколи не траплялося казусних ситуацій з електромережею. Але краще за невеликі гроші убезпечити себе наперед, ніж потім купувати новий холодильник або інший електроприлад.

Так, встановлювати реле необхідно в наступних випадках:

• Якщо станеться обрив повітряної лінії електропередачі в приватному секторі.
В такому випадку відбудеться різкий стрибок напруги, що в кілька разів перевищить норму. Техніка без захисту або ж чутливі прилади згорять.
• Далеке розташування будинку від трансформаторної підстанції.
Під час передачі струму, напруга може зовсім впасти до гранично низьких показників, що впливає на працездатність техніки в цей момент.
• Перевантаженість фази.
Коли потужний прилад, що споживає велику кількість електроенергії, буде підключений, то на іншій фазі напруга впаде, що також негативно позначиться на роботі електроприладів. На порожній фазі техніка може зовсім згоріти.

Як працює реле

Принцип роботи реле не можна назвати занадто складним: коли відбувається скачок напруги, на мікросхему надходить сигнал, далі прилад вмикається та вирівнює рівень. Можуть виникати сумніви, чи встигне реле спрацювати, але на весь процес йдуть буквально частки секунд, за цей час дуже висока або ж, навпаки, низька напруга не зможе "дістатися" до техніки.

Варто відзначити, що це обладнання працює тільки в межах від 100 до 400 Вт. Тобто реле контролю напруги не зможе захистити електроприлади під час грози. У таких випадках необхідно окремо встановлювати обмежувач напруги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.