Автоматизація промисловості та її види*

Автоматизація промисловості та її види*
Сучасний світ вимагає сучасних рішень та технологій. Так, автоматизація всіх стадій виробничого процесу стала невід’ємною частиною розвитку не тільки промисловості, але й людства загалом. Це пов’язано з тим, що продуктивність автоматичних систем значно перевищує людську; обладнання використовується високого рівня та ефективності, що позначається на якості продукту; енергії на виробництво затрачується набагато менше; а робочу силу оплачувати не потрібно, як і всі їх відпустки, лікарняні або інші причини відсутності, котрі також будуть впливати на кінцевий результат промислового процесу. Зрозуміло, що й собівартість товару, виробництво якого повністю автоматизоване, буде складати ціну набагато меншу, що є вигідним та приємним для споживача.

Тому без системи автоматизації зараз просто ніяк, а замовити послугу проектування автоматизованих систем управління та їх встановлення можна на сайті www.ogcs.com.ua.

Види промислової автоматизації

На даний момент можна виділити такі три види промислової автоматизації, які відрізняються ступенем інтенсивності:

• Повна автоматизація.
Такий вид уявляє собою детальну, ретельно спроектовану автоматичну систему, де ймовірність збою будь-якого механізму просто відсутня. Це таке виробництво, де повністю всі цикли та роботи виконуються системою автоматичного управління.
• Часткова автоматизація.
Такий вид автоматизації впроваджується вже на готове обладнання, якщо процес роботи занадто складний або взагалі вважається неможливим для людини. Найчастіше на таких підприємствах елементарні роботи проводяться все ж людиною. Важливо відзначити, що роботи по управлінню виробництвом, що були автоматизовані, також відносяться до цього виду.
• Комплексна автоматизація.
В даному виді автоматизації всі виробничі дільниці працюють як один єдиний комплекс, керує яким людина. Використовується тоді, коли технологічне забезпечення виробництва знаходиться на досить високому рівні.

Системи автоматичного управління

Системи автоматичного управління (САУ) також можна розділити на кілька видів, що розрізняються специфікою роботи:

• системи регулювання (об'єкт регулювання і сам регулятор працюють за одним принципом та алгоритмом);
• спеціалізовані (виконують нестандартні завдання, які відповідають вузькій діяльності);
• адаптивні (запам'ятовують і навчаються інформації, в роботі використовують метод аналізу для того, щоб підібрати необхідний режим);
• ті, що стежать (забезпечують збереження необхідних заданих заздалегідь параметрів під час виробництва).


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.