Як змінилося життя студентів і чому вчитися стало важче *

Як змінилося життя студентів і чому вчитися стало важче *
Перехід вищих навчальних закладів на дистанційне навчання – серйозне випробування як для викладачів, так і для студентів. До цього ніхто не був готовий. Може здатися, що особливих змін в процесі навчання не відбулося. Але, насправді, багато студентів досі не можуть до кінця адаптуватися до нових реалій. Змінився процес отримання знань, їх оцінювання. Що найголовніше - змінився формат спілкування. Стало неможливим забігти на кафедру і попросити викладача роз'яснити незрозумілі моменти. Тепер цей процес займе більше часу. Одночасно з цим, стало важче знаходити спільну мову з однолітками. Кожен в своєму мікросвіті і не хоче пускати туди посторонніх. Давайте детальніше розглянемо всі аспекти, які ускладнюють життя сучасному студентові.

Лекції

Справжня проблема полягає в тому, щоб забезпечити ефективне дистанційне навчання з осмисленими методами роботи і дати можливість студентам зосередитися на своїх навчальних цілях і завданнях по успішності.

Оскільки неможливо утримувати увагу студентів перед екраном протягом декількох годин, бажано уникати тривалих відеоконференцій в академічному стилі і замінювати їх більш короткими онлайн-сесіями і мікро-уроками для пояснення завдань. На жаль, не всі викладачі розуміють це. Студентам доводиться мало не цілий день проводити на онлайн лекціях, що в свою чергу знижує продуктивність їх роботи. Також, варто відзначити і той факт, що багато студентів змушені задовольнятися нестабільним інтернетом і терпіти постійне переривання відео. Тому вельми проблематично засвоїти новий матеріал і зрозуміти, що саме викладач хоче побачити в екзаменаційній роботі, коли відео весь час зависає.

Щоб не обмежувати онлайн-сеанси односторонньою передачею інформації, вчителі могли б перетворити частину змісту уроку записати і відсилати студентам окремим файлом. Так, це більш трудомісткий процес, ніж просто підключитися до онлайн лекції та прочитати потрібний матеріал. Проте, користі від такого підходу було б набагато більше, а питань у студентів залишалося б набагато менше. Через непорозуміння між студентами і викладачами особливою популярністю зараз користуються послуги з написання різного виду робіт. Студенти шукають підтримки у експертів, які точно знають, як написати хороший реферат або курсову. Їм важливо, щоб сервіси були доступними, тому один з частих запитів - пошук найдешевшого варіанту cheapest essay writing service. Хочеться не тільки отримати підтримку, але і не вийти за рамки свого звичного бюджету.

Оцінювання

Оцінювання знань студентів – ще одна проблема онлайн формату навчання. Отримати проміжні бали за активність на лекціях і своєчасне виконання домашніх завдань стало набагато важче. Для викладачів гостро стоїть питання про справедливе оцінюванні, так як онлайн формат допускає безліч варіантів списування і обману. Кращим способом для оцінки знань можуть стати креативні завдання, де студенту необхідно буде проявити свою творчість і оригінальний підхід. Звичайно ж, для студентів це означає більше витрачених сил і часу. Тому, багато хто все частіше звертаються до компаній, як Buyessayscheap.com, які готові підтримати студентів в цей непростий час.

Що стосується підсумкової оцінки успішності учнів на дистанційному навчанні, онлайн-тестування може викликати побоювання з приводу плагіату. Можна замінити його на онлайн групові проєкти, де кожен зможе проявити себе. Це, знову-таки, вимагатиме додаткових зусиль і творчого підходу. Всі знають, як іноді буває складно організувати груповий процес, де кожен би брав відповідальність за певний шматок роботи.

Спілкування

Особисте спілкування відіграє важливу роль в соціалізації людини. Воно особливо цінне для студентів, які навчаються взаємодіяти з іншими. Студентські групи - мікросвіт, де можна відточувати свої навички спілкування. Після випуску комунікативні навички можуть допомогти в пошуку роботи і налагодженні бізнес зв'язків. Перехід в онлайн режим виключив можливість поговорити з однокурсниками за філіжанкою кави перед парами. Стало складніше ділитися своїми переживаннями і страхами не тільки з викладачами, а й з однолітками. Особливо це відчули випускники шкіл, які цього року вступили на перший курс університету. Це – найважливіший час, коли є шанс показати себе з нової сторони, адже навколо тільки незнайомі люди, яким нічого невідомо про риси характеру і захоплення ще вчорашнього школяра.

У ситуації, коли немає прогнозу на стабілізацію процесу навчання, важливо підтримувати комунікацію використовуючи доступні для цього інструменти. Можна організовувати неформальні онлайн зустрічі, обговорювати свої почуття з друзями і знайомими. В умовах самоізоляції головне – не ізолюватися від суспільства зовсім. Дистанціюйтесь фізично, але не морально. Якщо потрібна допомога одногрупника, не соромтеся про неї попросити. Важливо розуміти, що за порогом вашої кімнати все ще є великий світ, в якому є люди, і вони готові надати потрібну підтримку. Не бійтеся її просити, коли вона дійсно необхідна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.