Як зробити капітальний ремонт у старій квартирі*

Як зробити капітальний ремонт у старій квартирі*
Як відомо, капітальний ремонт квартири – процес повного відновлення та облаштування житлової площі з заміною інженерних комунікацій, покриття підлоги, стелі та стін.

Якщо будинок старий


У зв’язку з цим, починати такий ремонт потрібно з демонтажу усього непотрібного. У старих будинках, які мають строк експлуатації від 20 до 50 років, кількість проведених ремонтів вже зашкалює. Поверхня підлоги та стін має безліч шарів покриття,яке вже починає відшаровуватися від бетонної чи цегляної поверхні.

Зазвичай, одразу визначити вартість капітального ремонту у старому будинку буває складно. Приблизно оцінити її можна за адресою http://orionstroy.com.ua/remont/remont-kvartir/ на сайті спеціалізованої компанії. Остаточна вартість стане відомою після демонтажу усіх старих поверхонь та інженерних систем.

Послідовність робіт


Якщо косметичний ремонт ще можна спробувати зробити самостійно, то капітальний бажано довірити професіоналам. До цього повільно звільнити усі приміщення та знайти собі тимчасове помешкання, оскільки проживати у квартирі не вийде – постійний шум та пил не дадуть спокійно знаходитись у приміщенні.

Почати ремонт потрібно з проекту дизайну помешкання. Спеціаліст розробить такий проект та попрацює над створенням інтер’єру. Він же дасть рекомендації щодо розташування сантехніки, освітлювальних приладів та меблів.

Надалі послідовність робіт наступна:

Демонтаж. Як говорилося вище, у старих квартирах потрібно прибирати майже все.
Перепланування. Сучасні норми комфортного проживання суттєво відрізняються від розроблених півстоліття назад. Частина стін йдуть під знесення, а замість них зводяться нові.
Вікна. Старі віконні конструкції підлягають обов’язковій заміні. Також треба звернути увагу на вибір підвіконь.
Сантехніка. Капітальний ремонт робиться на багато років, тому краще замінити стояки каналізації та труби водогону.
Опалення. Труби опалення та радіатори підлягають заміні. Бажано встановити системи теплої підлоги у санвузлі та на кухні.
Електрика. Старі електродроти потрібно замінити, оскільки строк їх служби складає 25 років. Сучасне житло потребує набагато більше електроенергії, тому старе електроживлення не витримає навантаження.
Підлога. Робиться стяжка підлоги у чорновому варіанті.
Стіни та стелі. Гіпсокартон, натяжні стелі – тут цілковитий простір для фантазій.
Монтаж покриття підлоги. Ламінат, лінолеум, паркет – вибір також за замовником.

На цьому основну частину ремонту можна вважати закінченою. На фінальному етапі встановлюється сантехніка, двері, плінтуси, радіатори опалення та освітлювальні прилади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як зробити капітальний ремонт у старій квартирі*
19 грудень, 2020, 19:18