Клінкер ручного формування: що це*

Клінкер ручного формування: що це*
Клінкером називають оздоблювальний матеріал, який виготовляють з тугоплавкої глини з додаванням різних присадок. Отриману робочу суміш укладають у форми, після чого обпалюють в печах при температурі 1200-1400 ° С протягом декількох годин. В результаті глина полімеризуєтся і перетворюється в надзвичайно щільний, твердий матеріал, який за своїми властивостями значно перевищує класичний кахель.

Формувальний процес на більшості сучасних підприємств виготовляється автоматичним способом. Робоча суміш готується, після чого подається в форми і утрамбовується спеціальним пресом. У підсумку всі плитки виходять однакової фактури, з ідентичним візерунком. Деякі виробники використовують ручне формування. Подібний спосіб дозволяє отримати клінкер, який трохи відрізняється один від одного по обробці, кольором, відтінкам. Завдяки цьому він набуває індивідуальності і виглядає значно гарніше створеного в автоматичному режимі.

Переваги клінкеру


Плитка ручного формування має такі переваги:

1. Висока міцність і зносостійкість. Даний матеріал можна застосовувати для облицювання сходів, мощення доріжок і майданчиків, оздоблення підлоги в гаражах тощо. Він витримає високий трафік і не лопне, якщо на нього впаде щось важке.
2. Декоративний зовнішній вигляд. Подивитися різні варіанти клінкеру можна за посиланням https://klinker-stone.com.ua/katalog-tovarov/fasady/oblitsovochnaja-plitka/plitka-ruchnoi-formovki/. Така плитка відмінно вписується в інтер'єр і екстер'єр, вона може використовуватися для облицювання стін, підлог, фасадів тощо. Ручне формування дуже красиво виглядає за рахунок того, що кожен елемент трохи різний, але в результаті створюється цілісна картинка.
3. Стійкість до вологи, перепадів температур, морозу. За рахунок високої щільності і твердості матеріал не вбирає воду, тому навіть найлютіший мороз не пошкоджує його.
4. Стійкість до ультрафіолету. Клінкер має рівномірну розмальовку по всій своїй товщині, не вигоряє на сонці і не міняє колір з часом. Завдяки цьому навіть через 50 років після покупки він буде виглядати гідно.
5. Простий догляд. Даний матеріал досить просто протерти вологою мочалкою з миючим засобом, щоб прибрати з нього жир і інші забруднення. Вуличну плитку можна мити мийками високого тиску: вони відмінно прибирають бруд з твердої поверхні.

Також до плюсів варто віднести простоту монтажу клінкеру. Його укладають як звичайну плитку. Єдиний недолік полягає в тому, що можуть виникнути складності при нарізці через високої щільності матеріалу.

Джерело - https://klinker-stone.com.ua/

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.