Шкіргалантерейні вироби: історія та різновиди *

Шкіргалантерейні вироби: історія та різновиди *
Історія виникнення та розвитку асортименту шкіргалантерейних виробів тісно пов’язується з історією виникнення та розвитку одягу. У наш час сумки пояси та рукавички є невід’ємною деталлю у кожному гардеробі. Дуже добре, що сьогоднішнє виробництво дозволяє виготовляти найрізноманітніші аксесуари. Широкий вибір сучасного обладнання для виготовлення взуття та шкіргалантереї можна знайти перейшовши за посиланням https://matronyan.com/.

Важливі деталі гардеробу


Окрім того, що стильні та різноманітні вироби шкіргалантереї надзвичайно гарно доповнюють будь який гардероб, вони ще й виконують надзвичайно важливі практичні функції і на сьогоднішній день важко уявити собі чоловіка чи жінку без сумки, ременя (пояса) чи рукавичок. Зараз розрізняють чотири групи шкіргалантерейних виробів:
1. Предмети туалету – ремені, рукавиці, пояси.
2. Аксесуари для грошей та документів.
3. Футляри – для окулярів, фотоапаратів, портупеї та патронники.
4. Дорожні аксесуари – сумки, валізи, портфелі.
Зараз надзвичайно важко уявити собі життя без усього цього. Тим не менше,колись люди були позбавлені такого комфорту, що і призвело до появи перших у світі сумок, ременів та рукавичок у сучасному розумінні цих понять.

Виникнення шкіргалантереї


Дослідники рахують, що першими сумками, які використовувало людство були шматки звіриних шкур, що прив’язувалися до палиці – це дозволяло давнім людям більш менш легко переносити важкі речі з місця на місце.
Виникнення перших гаманців пов’язується з початком товарно-грошових відносин у суспільстві. Перші сумки-гаманці вішали на шию чи причіпляли до поясу. Вже тоді стародавні дизайнери надавали цим сумкам-гаманцям різної форми, розміру та кольору.
Першими знайденими археологами дамськими сумочками були знайдені у давньогрецьких захороненнях вишиті гаманці-мішечки. Рахується, що жителі Європи почали використовувати сумки з XI століття. Це також були сумки-гаманці для монет. Їх так і називали – монетниці, носилися вони на поясі і належали виключно до деталей жіночого гардеробу. Хоча тогочасні торговці та купці носили гроші у великих поясних гаманцях.

У XV столітті почали з’являтися різні моделі сумок, які прикрашалися вишивкою. Деякі з них навіть закривалися складними замками, що являли собою мініатюрні копії елементів міської архітектури. Саме у цей період сумки почали набувати популярність і навіть стали предметом розкоші. Майстри прикрашали їх бісером, дорого вартісною на той час шовковою вишивкою ,золотими нитками, перламутром та навіть дорогоцінним камінням.

Так, крок за кроком вироби вдосконалювалися, асортимент шкіргалантереї розширювався та змінювався. Сьогодні кожен цивілізований житель нашої планети користується численними аксесуарами навіть не задумуючись, що колись люди обходилися без них.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.