Волинських чиновників вчитимуть, як обслуговувати іноземців

Волинських чиновників вчитимуть, як обслуговувати іноземців
Державні та комунальні установи Волинської області перейматимуть польський досвід, аби навчитися працювати з іноземними підприємцями та туристами.

Проект «Транскордонний обмін досвідом між Любліном і Луцьком у сфері інтеграції іноземців» презентували 30 липня у Луцьку.

Як розповіли учасники проекту, вони хочуть аби державні та комунальні установи Луцька та Волинської області краще зрозуміли у чому полягає суть процесу інтеграції туристів, іноземних студентів та підприємців.

«При аналізі перспектив розвитку Волинської області зразу впадає в очі наша конкурентна перевага. Це транскордонність нашої області. Ми маємо можливість межувати з двома іншими країнами і можемо це використовувати для розвитку», - зазначив голова організації «Фонд регіонального розвитку» Петро Верзун (на фото).

Голова організації каже, що саме непристосованість установ до роботи з іноземцями та складність процедур з оформлення документів приводить до того, що чимало закордонних інвесторів та підприємців не хочуть працювати в Україні.

«Цей проект – це площадка обмінну досвідом між всіма інституціями, які на території Луцька та Волинської області працюють з іноземцями. Наш проект відкритий для того, аби ті інституції, які за своїми повноваженнями працюють з іноземцями – долучилися до проекту», - додав Петро Верзун.

Член правління польського товариства Homo Faber Пьотр Скшипчак розповів, що свого часу промоніторивши ситуацію у Любліні, члени товариства дійшли до висновку, що більшість установ, що надають послуги іноземцями – не вміють з ними працювати.

«Ми цілий рік ходили до цих установ, відправляли так званих «таємничих клієнтів», іноземців, які мали вирішити якусь справу і потім крок за кроком це все описували, шукаючи у яких ситуаціях є бар’єри. Ми цього не публікували на загал, а відправляли це все інституціям. Дякуючи цьому, вони не переживали за своє керівне крісло, а добровільно покращували свою роботу», - зазначив Пьотр Скшипчак.

Наприклад, розглядають заяви суто польською мовою чи мають вивіски лише на польській мові. Серед інших рекомендацій, які Homo Faber оприлюднила установам Любліна стали покращення роботи сайтів, ознакування будівель, де ведеться прийом іноземців, кількома мовами, створення інформаційного та телефонного пункту.

Нині ж завдяки проекту «Вітаємо в Любліні» більшість організацій переклали свої вивіски, документи не лише на англійську, а й на українську чи білоруські мови.

Польсько-український проект будуть реалізовувати з 1 липня по
31 грудня 2013 року. Впродовж цього часу заплановано шість навчальних візитів, які відбудуться у Луцьку та Любліні. За результатами учасники вироблять рекомендації щодо покращення обслуговування іноземців як у Луцьку, так і у Любліні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинських чиновників вчитимуть, як обслуговувати іноземців
31 липень, 2013, 10:31