Дата-центр або хмарний процес: що вибирають кіпрські підприємці*

Дата-центр або хмарний процес: що вибирають кіпрські підприємці*
В епоху інформаційних технологій четверта індустріальна революція проявила себе в повній мірі. Якщо говорити про відділ інформаційних технологій, як про важливу складову, то на сьогодні вона зовсім не є ключовим компонентом організаційного процесу. IT-безпека структура дуже актуальна за своїм значенням в сфері розвитку бізнесу, це найважливіший елемент ділової активності.

Ще кілька років тому бізнес на Кіпрі, в плані інформаційної безпеки, орієнтувався на свої власні сили. Штат IT-фахівців займався концептуальними питаннями, стосовно захисту злому інформації і несанкціонованого до неї доступу. Додатковий штат співробітників, досить дороге обладнання, неможливість відновити інформацію, - сьогодні мало які компанії займаються всіма цими процесами самостійно, більшість же віддає перевагу аутсорсингу, в який входить не тільки використання ресурсів, але і розробка систем управління ISO, відповідно до стандартів. Такого роду центрами обробки даних забезпечується інформаційна безпека будь-якої бізнес-структури. Як правило, абсолютна більшість аутсорсингових компаній виконують свої послуги за допомогою хмарних технологій. У цьому криється величезна вигода, як для однієї сторони (замовник), так і для іншої (виконавець).

Судячи з деяких відгуків, локальні приватні ЦОД поряд з хмарними технологіями (IT-безпека структура), не надто охоче сприймаються бізнес-структурами в такий іменитій країні, як Кіпр. Причина такого ставлення з боку багатьох підприємців - невизначеність в питанні можливої ​​конкуренції, кому варто віддати свою перевагу? Насправді і ЦОД, і хмарні ресурси, прекрасним чином справляються зі своїми головними завданнями.

Характеристики хмарного дата-центру дозволяють говорити про те, що з його допомогою, інформаційна безпека не відчуває собою серйозних проблем. Це приватна локальна мережа, де під певну компанію закладені: програмне забезпечення та вся діюча інфраструктура. У своїй роботі ЦОД використовує персональний підхід, який є досить ефективним:
  • наявність аварійного сервісу (Disaster Recovery);

  • створення хмарного ресурсу на основі колокації серверів;

  • однакове функціонування (відсутній зв'язок з публічним інтернетом);

  • контрольовані витрати і т.д.

  • Публічний хмарний ресурс, на відміну від ЦОД, має свої унікальні характеристики, зокрема: більш масштабний обсяг ресурсів і глобальну присутність, з наданням різноманітних послуг.

    У питанні вибору ЦОД потрібно підходити ґрунтовно, варто звернути увагу на наявність сертифікату та якість наданих ним послуг. Служба підтримки 24х7х365 дозволяє усунути проблеми з питань інформаційної безпеки, обладнання Tier III гарантовано усуває збої в роботі, ISO 27001 визначає стандарт захисту інформації, ISO 9001 управляє якістю бізнес-процесів. А звернувшись в Атестор, ваш бізнес буде в цілковитій безпеці, ми гарантуємо це повною мірою. При стандарті захисту інформації за стандартом ISO 27001, в загальному і цілому, можна не боятися за розвиток підприємницької діяльності.

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.