Як краще вибрати акордеон*

Як краще вибрати акордеон*

Особливості інструменту народів СССР - аккордеон


Трембіта - перший магазин акордеонів, що спеціалізується на язичкових інструментах. Незважаючи на те, що баян, гармонь і акордеон зовні дуже схожі і відносяться до однієї групи язичкових клавішно/ кнопочно-пневматичних музичних інструментів, вони досить сильно відрізняються один від одного. Тому ви зможете вигідно купити акордеон тут https://tos.in.ua/ru/klavishni-instrumenti/akordeoni.

Історія виникнення акордеона


Що стосується історії ручних гармонік, то вона досить заплутана. Дотепер немає точної інформації про те, де і як була винайдена перша ручна гармонь. За однією з найбільш поширених версій, в кінці 18-го століття чеський майстер Франтішек Кіршнік придумав язичкові пластинки, які видають звук від коливань, що виникають під дією потоку повітря.

У 1821 році німець Крістіан Фрідріх Людвіг Бушман винайшов губну гармоніку, яку він же удосконалив роком пізніше, додавши хутра з кришками і клавішами. Однак основне оформлення надав гармоні російський майстер Кирило Деміан, який проживав у Відні. У 1829 році Деміан винайшов корпус з двома клавіатурами. На правій кришці майстер розташував 7 клавіш (мелодія), а на лівій - 2 клавіші (акомпанемент).

Більшість дослідників вважають творцем ручної гармоніки саме Кирила Деміана (також він згадується як майстер Деміаном). Він створив основні елементи конструкції, що збереглися до теперішнього часу. Свою вдосконалену гармонь Деміан назвав акордеоном.

Як правильно вибрати акордеон


Перше, що потрібно знати - при виборі акордеона слід віддавати собі звіт в тому, що його розмір повинен відповідати параметрам ту людину, яка буде на ньому грати. Безумовно, дорослий учень цілком може впоратися і з «повним» інструментом, але ось дитині це виявиться не під силу. Наприклад, акордеон, на якому грають профі, може важити 12 кг і більше, іноді вага доходить до 20 кг. Тому дошкільнятам зазвичай беруть полегшені акордеони до дванадцяти лівих кнопок, а дітям молодшого шкільного віку - інструмент з 48 басами.

Насправді розмірів існує безліч, але можна виділити п'ять основних: 12, 48, 72, 96 і 120 басів. На останніх двох грають професіонали - на них можна виконати практично будь-який по складності твір. Враховуйте також такий важливий параметр, як кількість т.зв. «Голосів» - чим їх більше, тим яскравіше буде звук. Відповідно збільшується і ціна акордеона.

Друга порада - обов'язково звертайте увагу на якість збірки - навіть якщо вас приваблює ціна, і ви хочете купити акордеон тільки на час навчання, повірте, весь процес може зійти нанівець в результаті банальної спроби заощадити. Справа в тому, що, як і будь-який неякісний інструмент, інструмент низького рівня просто не може звучати вірно, і учень ризикує розчаруватися в собі і закинути гру, не усвідомлюючи, що проблема не в його нездатності правильно відтворювати до-ре-мі. Те ж може статися, якщо купити акордеон «з рук».

Третій момент, на який ми радимо звернути вашу увагу: завжди намагайтеся купувати інструменти надійних, перевірених виробників - і нехай шикарні цінові пропозиції від новеньких апаратів категорії «no name» не вводять вас в оману. Жоден поважаючий себе музикант ніколи не стане грати на безіменному девайсі, якщо тільки це не інструмент ручної збірки, створений спеціально для нього.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.