Мультизональні кондиціонери для вашого комфорту*

Мультизональні кондиціонери для вашого комфорту*
Мультизональні кондиціонери (багатозональні, мультиспліт системи) - системи кондиціонування, розподіляють холод (або тепло) від одного зовнішнього блоку відразу на кілька, забезпечуючи тим самим, кондиціювання приміщень з великими площами. В офісі встановлюється мультизональний кондиціонер, чий зовнішній блок встановлюється зовні будівлі, а внутрішні блоки (настінні, підлогові або стельові) знаходяться в приміщеннях. В каталозі можете ознайомитися з продукцією докладніше.

Мешканці кожного кабінету можуть задавати свої параметри кондиціонування і внутрішній блок буде, в залежності від завдання, регулювати свою продуктивність. Крім функціональної, з початком епохи мультисистем, була вирішена проблема естетики - зі стін практично зникли коробки кондиціонерів - моноблоки, що не додавали краси будівлям.

Які бувають мультизональні системи кондиціонування


Мультиспліт системи діляться на два типи:
• VRV - Variable Refregerant Volume, що перекладається як змінна витрата хладагенту і відрізняється тим, що внутрішні блоки цієї системи працюють абсолютно автономно.
• VRF - Variable Refrigerant Flow, що означає змінний потік холодильного агента. Трубопровід в VRF-системи складається з двох-трьох труб, до якого підключено внутрішніми блоками. Двотрубна система передбачає роботу кондиціонера тільки на охолодження або обігрів, а тритрубний дозволяє кондиціонери охолоджувати та нагрівати повітря одночасно.

Особливості мультизональних систем


Для дво- або трикімнатної квартири вибрати систему кондиціонування великих труднощів не становить. Як правило, встановлюють мульти-спліт систему, яка більш економічна і зручна в експлуатації, ніж кілька сплітів. Але якщо це п'ятикімнатна квартира або офісне приміщення, скажімо, з тридцятьма кабінетами, однозначну відповідь не завжди дається так само легко і просто.

Пов'язано це з дилемою, на чому зупинити свій вибір - однієї багато зональній системі або декількох мультисистема. Мультисистема здатна забезпечити комфортний мікроклімат одночасно в декількох приміщеннях, але не більше п'яти. А як бути, якщо в котеджі або у будь-якої фірми число приміщень сягає десяти та більше, при цьому кількість людей в кожному з них часто змінюється?

Перше рішення напрошується якби само собою: встановити дві, три та більше тих же мультисистем. Але тут виникають проблеми. По-перше, з одного пульта можна управляти внутрішніми блоками, в кількості від чотирьох до шести. По-друге, скільки систем - стільки та зовнішніх блоків, які будуть захаращувати фасад будівлі. І по-третє, необхідна довжина траси трубопроводу може виявитися більше допустимого значення, через що встановлювати зовнішній блок доведеться не там, де зручно, а там, куди "дотянуться" труби.
Крім того, якщо в окремих приміщеннях комфортний мікроклімат не потрібен - через відсутність там людей, то внутрішні блоки доведеться відключати індивідуально, за допомогою інфрачервоного пульта.

У пристрої мультизональної кліматичного обладнання є кілька варіацій. Вони часто пов'язані з типом внутрішнього блоку. Сам блок може бути:
• Касетні;
• Підлогові;
• Навісні і т.п.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.