Чому варто будувати заміський будинок*

Чому варто будувати заміський будинок*
Все більше людей віддають перевагу на сторону власного будинку, який буде знаходитись в передмісті. Завдяки відпочинку в саду, ігор з дітьми, відпочинку на свіжому повітрі, можливістю використання мангалів та барбекю. Але спочатку потрібно пройти через істотні клопоти, які пов'язані з будівництвом. Тому не дивно, що початок будівництва житла стає особливим етапом в житті, який ви можете зробити з dom-stroy.kiev.ua.

Які стадії включає зведення капітального приватного будинку?
Будівництво коробки. Чіткий перелік робіт зі зведення коробки прописують у договорі, який укладають замовник і компанія-виконавець. Подібний крок повністю виключає можливі непорозуміння при закінченні будівлі, коли власник отримує не те, що припускав на словах.

Мінімальний склад коробки:


• фундамент
• цегляні або бетонні стіни
• плити перекриття
• покрівля

Які типи фундаментів використовуються при будівництві будинку під ключ?
• Пальові. Підходять для болотистої або мулистої місцевості. На глибину 4 - 15 метрів в землю забивають залізобетонні палі, щоб вони спираються на більш міцний ґрунт. Зверху кладуть армовані балки - підставу для несучих конструкцій.
• Залізобетонні. У разі м'якої глинистого ґрунту підставою виступає залізобетонна плита, вона грає роль міцного плоту, на якому зводиться будинок. На більш твердих глинистих землях застосовують залізобетонну раму (стрічкові фундаменти) по контуру стін: вона приймає тиск на себе і рівномірно передає навантаження вниз, на ґрунт.
• Блокові бетонні. Для облаштування на піщаній ділянці підходить комбінація бетонної подушки з трапецієподібних блоків і суцільних блоків. Вони мають повнотілу конструкцію і коштом посилення арматурою спокійно витримують вагу дво-, чотириповерхової будівлі.

Вибираючи тип фундаменту, важливо враховувати наявність ґрунтових вод на заміській ділянці, безліч характеристик ґрунту, розібратися в яких можуть тільки фахівці. Єдино розумний підхід: щоб побудувати приватний будинок під ключ, потрібно проектування та зведення фундаменту довірити професіоналам. Інакше не уникнути критичних прорахунків.

Глибина закладення визначається з точного аналізу ґрунтових шарів. Для нейтралізації сил обдимання і бічних навантажень використовуємо технологію заміни ґрунту під підошвою інертними матеріалами, зворотну засипку нерудного матеріалу з боків, робимо дренаж, ливнівку, вимощення.

Сучасні гідроізоляційні системи, просочення гідрофобними складами, організація глиняного замка, залізобетонного вимощення та інші заходи захистять приміщення на цокольному поверсі від вогкості.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.