4 технічні вимоги до кондиціонера на кухні*

4 технічні вимоги до кондиціонера на кухні*
Частіше кондиціонери встановлюють у вітальні та спальні, на кухні кліматична техніка зустрічається рідше. Власники квартир покладаються на потужну витяжку, яка вбудована над варильною поверхнею чи плитою. Проте її роботи недостатньо, щоб привести мікроклімат на кухні до норми. Витяжка лише фільтрує повітря, позбавляючи його частинок жиру, але ніяк не освіжає та тим паче не охолоджує.

Експерти інтернет-магазину кліматичного устаткування “Рівне Комфорт” наголошують: кондиціонери на кухні конче потрібні. Але підійде для цієї ролі не кожен прилад. Отже, на що звернути увагу, вибираючи прилад для зони приготування їжі та їдальні. Про 4 важливих критерії далі.

Охолодження повітря

На кухні найбільше скупчення побутових приладів, які виробляють тепло. Це плита чи духовка, мікрохвильовка, електрочайник, кавомашина тощо. Коли всі вони ввімкнені, знаходитися у приміщенні некомфортно у будь-яку пору року. Тут потрібен кондиціонер, що працює на фреоні з високою теплоємністю та швидко відводить багато тепла.

Режим швидкого охолодження є у нових кондиціонерах Samsung. Вони охолоджують повітря шляхом роботи компресора та вентиляції на 43% швидше.

Для довідки: тим, кому потрібно потужне кондиціонування кухні та вентиляція Рівне Комфорт допоможе підібрати техніку за привабливою ціною.

Контроль показника вологості

Кухня — приміщення з підвищеним рівнем вологості. Щоб запобігти негативному впливу вологи на оздоблення та меблі, ґаздині користуються опцією осушення повітря. Скажімо, в приладах бренду Midea температура регулюється під час зниження вологості повітря включенням та вимиканням режимів охолодження та вентиляції, що повторюються.

Фільтрація повітря

Це функція витяжки, проте вона працює тільки над плитою й поглинає пари безпосередньо з каструль. У свою чергу кондиціонер вловлює частки жиру та кіптяви з усього повітря по периметру. Тому є сенс придбати більш потужний кондиціонер, ніж потрібно за квадратурою. Та обов’язково з опцією очищення повітря.

Існують прилади з фотокаталітичним фільтром, що борються з неприємними ароматами та зменшують кількість шкідливих мікроорганізмів у повітрі. А також фільтри з іонами срібла, що працюють як стерилізатори, знешкоджуючі 99% бактерій та цвілі.
Наприклад, кондиціонер Artcool Slim від LG генерує більш як 3 мільйони іонів для стерилізації та дезодорації повітря, кажуть фахівці з “Рівне Комфорт”.

Режим обігріву

У міжсезоння, коли централізоване опалення вже вимкнено, а температура навколишнього повітря занизька, є ризик утворення конденсату на вікнах та стінах у теплих приміщеннях. Це стосується кухні, бо у процесі приготування їжі виникає різкий перепад температур, через який проступає конденсат.

Режим обігріву є на всіх сучасних інверторних кондиціонерах, тож новий прилад точно вмітиме прогрівати повітря.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.