Особливості вибору бензорізу в залежності від призначення*

Особливості вибору бензорізу в залежності від призначення*
Бензоріз — це незалежний від електричної мережі ручний інструмент, оснащений диском з кожухом, що ріже. Він використовується для різання твердих матеріалів. Безумовними основними особливостями бензорізів є їх автономність і мобільність.

Бензоріз в інтернет-магазині здатний замінити ріжучі інструменти, оскільки він є багатофункціональним і вирішує різні побутові та виробничі завдання. Зокрема, бензорізи використовуються для різання цегляної кладки, асфальту, бетону, металевих, пластмасових, композитних матеріалів. Бензоріз допомагає при виконанні демонтажних робіт, штробленні, різання прорізів в перекриттях і т.п. Також дана техніка буде корисна на присадибній ділянці та будівництві приватних будинків.

За допомогою цих інструментів вирішують наступні завдання:
• демонтують металеві та залізобетонні конструкції;
• роблять прорізи в стінах цегляних і монолітних будівель;
• видаляють шар старого асфальту при проведенні дорожньо-ремонтних робіт;
• відновлюють залізничне полотно;
• згладжують нерівності поверхні (вторинна функція).

Принцип роботи


Основним елементом бензорізу є двигун, як правило, двотактний, що працює на суміші бензину і масла. Функціональним елементом є привід, який обладнаний відрізним диском діаметром 30-40 см, захисним кожухом. Передача обертального моменту здійснюється за допомогою ременя.

Сучасні моделі бензорізів оснащені багато ступеневою системою пилозахисту. Вона захищає підшипники, циліндро-поршневу групу і карбюратор від забруднення. До того ж, здійснюється водяне охолодження диска. Охолодження нейтралізує більшу частину пилу і запобігає негативним наслідкам перегріву.

Працюючи бензорізом слід зберігати прямий кут між оброблюваної поверхнею і диском. Це не дає зісковзнути з лінії різання і пошкодити ріжучу кромку, а також зменшує навантаження на привід. Максимальна глибина різання 10-30 см. Різка сухих матеріалів не повинна перевищувати 30-50 секунд, потім має слідувати вільне обертання диска протягом 15-20 секунд.

Різка може здійснюватися «сухим» або «мокрим» методом. Бензорізи з «сухим» методом різання призначені для виконання невеликого обсягу робіт. При «мокрою» різанні використовується водяне охолодження, але цей метод можна застосовувати для вирішення далеко не всіх задач.

Потужні бензорізи використовуються в дорожньому і промисловому будівництві. Устаткування для професійного застосування відрізняється збільшеним діаметром кола і значними габаритними показниками. Легкі та компактні моделі, які прості в експлуатації та невибагливі в обслуговуванні, стануть відмінним вибором для домашньої майстерні.

Також у продажу представлені ланцюгові бензорізи. Попри зовнішню схожість, вони відрізняються від традиційної бензопили ціною та областю застосування. Техніка дорожче, могутніше і дозволяє різати деревину, камінь, гранітні плити, метал.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.