Кредитна картка чи грошова позика: який спосіб кредитування підходить саме вам*

Кредитна картка чи грошова позика: який спосіб кредитування підходить саме вам*
Власником кредитної картки може стати будь-яка особа. Для цього потрібно звернутися до відділення банку з заявою про оформлення картки або зробити це онлайн чи за телефоном. Серед обов’язкових документів - паспорт та ідентифікаційний код. Підтвердження фінансового стану не потрібне.

Власник кредитної картки отримує кредитний ліміт на певну суму, яку визначає банк у кожному конкретному випадку. Максимальна сума складає 250 000 гривень - замовити кредитну картку зі щедрим лімітом можна на сайті “Райффайзен Банку”. Його експерти й ознайомили нас з усіма перевагами кредитних карток для населення.

Як користуватися кредитною карткою

Так само як і дебетовою, яку фінансові установи видають для зарахування заробітної плати та соціальних виплат. Кредитку використовують для оплати на касі, онлайн-шопінгу, для зняття готівки через банкомат. І тут виявляється основна відмінність кредитки від звичайної банківської картки - з неї можна знімати готівку в мінус, в межах кредитного ліміту.

Ще кредитну картку додають як основний спосіб оплати до деяких мобільних застосунків, а також безпосередньо в систему Apple Pay та Google Pay у смартфоні, щоб розраховуватися на касі безконтактно, без використання власне “пластику”.

Кредит готівкою: кредитна картка чи у відділенні банку?

Клієнтам банку надається можливість отримати готівковий кредит. Існує два способи взяти гроші у борг:

- зняти готівку, використовуючи кредитку;
- отримати готівку в касі банку за кредитним договором.

Знімаючи гроші з кредитної картки у межах кредитного ліміту, клієнт фактично стає боржником й користується грошима на кредитних засадах. Тобто має повернути гроші у визначений банком термін та сплатити процентну ставку, якщо не встигне зробити це своєчасно.
У межах грейс-періоду (пільгового періоду сплати відсотків за кредитом, визначеного банком) користування кредитними грошима є безоплатним, безпроцентним. Пільговий період зазвичай складає 55+ діб. У деяких випадках власники карток отримують пролонгований пільговий період, як от користувачі картки “100 днів” від “Райффайзен Банку”.

То чи є сенс брати грошову позику у банку, якщо що гроші можна фактично зняти у банкоматі?

За словами фахівців “Райффайзен Банку”, це різні способи кредитування. За кредитним договором фізичні особи можуть отримати значно більший кредит для задоволення особистих потреб. Загалом, до мільйона гривень. Це, звісно, більше, ніж можна перевести у готівку з карти.

Відмінність кредитування у відділенні банку полягає й у довгому терміні повернення боргу. Якщо за умовами користування кредитною карткою ви зобов’язані сплатити борг за 57 днів (грейс-період), то банківські кредити видаються строком на декілька років.

Зокрема, граничний термін видачі кредиту “Райффайзен Банком” складає 72 місяці, мінімальний - 13 місяців.

Як бачимо, готівковий банківський кредит доцільно оформлювати, коли потрібна велика сума, або ж ви плануєте розтягнути термін погашення боргу на понад рік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Кредитна картка чи грошова позика: який спосіб кредитування підходить саме вам*
29 серпень, 2021, 11:43