Для чого потрібен дизельний генератор*

Для чого потрібен дизельний генератор*
Наше життя неможливе без електрики. Іноді навіть у лісі на пікніку за звичкою оглядаєшся у пошуках розетки. Між іншим, у кожному американському будинку стоїть запасний генератор на випадок, якщо, наприклад, зіпсуються проводи, що йдуть до будинку. Погодьтеся, дуже розумна витівка. А що ви робитимете, якщо в будинку пропаде світло? Щоб не залежати від примх вітчизняних електромереж, треба діяти самостійно — обрати якісні дизельні генератори 20 кВт і більше, заправити їх і покластися на їхню роботу.

Генератори та електростанції стануть у пригоді не тільки там, де ви не можете отримати доступ до розетки або щитка, але й там, де ніякої електрики немає і близько — хоч у тайзі, хоч у пустелі. Головне, щоб було пальне для апарату, і тоді не буде жодних проблем.

Дизельний генератор перетворює механічну енергію на електричну, може виконувати роль як основного, так і резервного джерела електроенергії. Буває стаціонарним, портативним, пересувним. Обладнаний двигуном внутрішнього згоряння, що функціонує на дизельному паливі.

Де використовують?


Дизельні генератори є універсальними. Підходять для забезпечення електроживлення комп'ютерної та оргтехніки, касових апаратів, будівельного обладнання. Їх використовують у промисловості. Незамінні при ремонті та будівництві доріг, на складах та в майстернях, у сільському господарстві та інших галузях, де потрібно отримувати електроенергію у польових умовах.
Переваги дизельних генераторів:

• висока продуктивність;
• безперебійна робота за умов тривалого навантаження;
• економічна витрата палива;
• великий ресурс, тривалий термін служби;
• безпека, мінімальний ризик займання.

З якою метою купується


Тут може бути лише 2 варіанти – для постійного енергозабезпечення або для періодичного використання (включення за потребою), тобто як резерв. В чому різниця?

У першому випадку, коли дизель працює постійно або тривалий час із невеликими перервами, його доцільно поміщати на майданчику поза будовою. Це позбавить мешканців зайвого шуму, вихлопів і постійної присутності запахів згорілого палива. Але ще краще – у спеціально облаштованому, окремому приміщенні з надійною вентиляцією та опаленням.

А ось дизельний генератор, що купили для резервного енергопостачання, потребує саме «тепличних» умов. Причина одна — у випадку аварії холодний агрегат швидко запустити навряд чи вдасться (тим більше в зимовий період), якщо він стоїть просто неба. Тому такі установки розміщуються або у підсобних приміщеннях, або на вулиці, але усередині спец контейнерів, у яких підтримується плюсова температура. Тільки така передбачливість гарантує швидке відновлення напруги у мережі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.