Половина луцьких ліфтів ‒ у катастрофічному стані

Половина луцьких ліфтів ‒ у катастрофічному стані
Із 760-ти ліфтів, які розміщені у багатоповерхівках Луцька, половина вже відпрацювали своє та потребує заміни, або ж як мінімум капремонту.

Проте, за словами ліфтерів, нових підйомних кабін у найближчі кілька років в обласному центрі не буде, ‒ повідомляє ТРК Аверс.

Грошей, які нині виділяють, ледве вистачає, аби підрихтувати те, що є, розповіли у Волиньліфті.

«Оце два тижні не працював ліфт, ставився на ремонт, але все одно після того він, буває, що не працює. Я з колясочкою була, і коли спускалася, все добре було, а коли вже піднімалася, то прийшлось тащити на поверх і дитину, і колясочку, тому дуже прикро що, не працює ліфт», ‒ розповідає лучанка Юлія.

Неодноразово спізнювався на роботу і її чоловік, каже дівчина. В очікуванні допомоги по кілька годин просиджував у зламаному ліфті. В іншої лучанки, яка проживає на останньому поверсі дев’ятиповерхівки, мама ‒ інвалід. Жінка розповіла, що близько двох місяців по кілька разів на день доводилось курсувати з першого на останній поверх і навпаки пішки.

«Якийсь трос обірвався. Щось там таке було, що вони не могли купити, бо не було за що купити. І більше місяця точно він не працював. Десь до двох місяців… То там клинило двері десь на шостому поверсі, потім на четвертому поверсі доволі часто», ‒ бідкається жінка.

У Волиньліфті не заперечують того, що більшість підйомників у місті вже давно потребують заміни. Однак, встановлення хоча б одного нового ліфта фінансово не потягне їхнє управління, та й навряд чи міська рада дасть на це кошти.

«Ну 145 тисяч коштує один ліфт, ну і демонтаж, монтаж ‒ це потім треба будівельні роботи виконати, то це виходить десь до 300 тисяч, щоб поміняти одного ліфта… Якщо взяти по тій кількості ліфтів, то нема де взяти ті кошти і їх поміняти, того що 370 ліфтів треба міняти вже, і таких коштів в державі ніхто не найде і в міській раді теж не знайдуть», ‒ каже директор спеціалізовано-ремонтного будівельного управління «Волиньліфт» Тарас Рудчук. «А тому говорити про заміну ліфтів поки що немає сенсу», ‒ додав він.

Єдине рішення проблеми ‒ капітальний ремонт. Щоправда, тих коштів, які жеки отримують за комунальні послуги, теж катастрофічно не вистачає.

«За 8 місяців по обслуговуванню ми маємо 270 тисяч збитку, сугубо по технічному обслуговуванню. Того що в нас ціна зроблена на обслуговування ліфта з мінімальної заробітної плати 450 гривень, а це, рахуйте, що треба в два рази піднімати, а це, самі бачите, яка ситуація, що піднімати не буде ніхто і ніяк», ‒ зазначив Тарас Рудчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
лифты являются собственностью владельцев домов, то есть жителей оных. платите ЖЕКам дальше, обрываться в лифтах будем сами знаете кто.
Відповісти
Останні новини
Половина луцьких ліфтів ‒ у катастрофічному стані
17 вересень, 2013, 15:03
ТОП-10 політиків-утікачів
17 вересень, 2013, 14:22