Депутат Волиньради боїться, що лікарі повтікають за кордон. ВІДЕО

Депутат Волиньради боїться, що лікарі повтікають за кордон. ВІДЕО
Українським лікарям потрібно підвищити зарплату для того, щоб після вступу в ЄС вони не хотіли виїхати в інші країни Європи, – вважає депутат Волиньради Яків Смокович.

Якщо фінансово не стимулювати працівників медицини, то в майбутньому в Україні не вдасться забезпечити необхідну кількість лікарів, – розповів депутат, головний лікар обласного протитуберкульозного санаторію для дорослих Яків Смокович в ефірі програми «Ваш депутат».

«На мою думку, на даному етапі треба, щоб держава була зацікавлена і все-таки збільшила кількість приймання в студентські ряди жителів сільських місцевостей і вчила їх за державні кошти до 80 %, не менше. Якщо оцінити, що в нас приблизно 20 % лікарів – пенсійного віку, а більше 40 % – передпенсійного віку, то забезпечити ми в майбутньому не зможемо», – переконаний обранець громади.

«Якщо дивитися на Польщу і оцінити, що там: як увійшли в ЄС, лікарі повтікали в Англію, в Португалію, в Іспанію. Запрошують навіть наших. Якщо ми увійдемо в ЄС, наші спеціалісти також… Тобто, треба пристойна зарплата, особливо тих, які працюють у сільській місцевості і в селищах міського типу», – додав він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутат Волиньради боїться, що лікарі повтікають за кордон. ВІДЕО
30 вересень, 2013, 14:57