На Волині ‒ новий дитсадок

Новий дитсадок «Теремок» відкрили в селі Городище Ківерцівського району.

Урочистості відбулися сьогодні, 3 жовтня, ‒ повідомляють у прес-службі Волинської ОДА.

Для потреб дітвори реконструювали частину приміщення сільського клубу, ще частину добудували. У дитсадку виховуватиметься 24 дитини. На свято до громади завітав голова облдержадміністрації Борис Клімчук та голова Ківерцівської РДА Зіновій Колісник.

«Головне для нас, щоб якнайбільше діток мало можливість відвідувати дитсадок та отримувати комфортні умови для виховання та підготовки до школи», ‒ зазначив голова облдержадміністрації у вітальному слові.

Під час спілкування з вихователями та батьками дітей прийняли рішення реконструювати для потреб ДНЗ другий поверх приміщення сільського клубу із заміною покрівлі на сучасну.

«Легко приймати рішення, якщо громада прагне щось самостійно робити й змінювати. Тоді ініціативним людям завжди буде допомога і сприяння», ‒ зауважив Борис Клімчук. І наголосив: «Дитсадок звели спільно, ви вклали власні гроші. І вже є потреба в його розширенні, діти народжуються та підростають. Відтак, наше завдання – забезпечити їм хороше майбутнє», ‒ наголосив голова облдержадміністрації.

На створення комфортних умов для малечі Сильненською сільрадою виграно проект «Енергозберігаючі технології у садку с. Городище» Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». У будівництво ДНЗ інвестовано майже 168 тис. грн. За умовами Проекту фінансування здійснювалось наступним чином: 81 тис. грн – кошти ПРООН; 40,2 тис. – обласного бюджету, решта місцевої казни та громади.

Будівництво садочка розпочали торік у липні майстри Луцького приватного підприємства «Промбуд-5». До соціального закладу прокладено мережі водопостачання та каналізації, встановлено котел, зроблено нову опалювальну систему, замінено вікна та двері, а також оснащено санвузол. Закуплено усі необхідні меблі та інвентар.

Малята «Теремка» отримали подарунки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Впевнений в такому історичному українському селі як Городище могли виявитись грамотні патріотичні люди, які б запропонували гарну українську назву садочка, а не перекручену на суржику "Теремок".
Відповісти
Знайшов до чого д...ись!:) Тут дітям є куди піти, умови, гарно, тепло, а йому назва не така? Далеко "підем" з такими міркуваннями!
Відповісти
Останні новини
На Волині ‒ новий дитсадок
03 жовтень, 2013, 19:02