Волинь займає оборону: як працює блокпост. ФОТО

Волинь займає оборону: як працює блокпост. ФОТО
На дубнівській трасі між селами Підгайці та Крупа Луцького району будують блокпост.

Активне спорудження тривало 8 травня.

Блокпост – це пропускний пункт, на якому чергують працівники ДАІ та представники "Автомайдану", "Правого сектору", "Самооборони Майдану" і Спілки ветеранів Афганістану. Його мета - перевірка підозрілих автомобілівта оперативне реагування у разі виявлення небезпеки.

Рішення про створення блокпостів прийняли на спільній нараді представників виконавчої влади, обласної ради, УМВС, ДАІ, Служби автомобільних доріг, ДП «Волинський облавтодор» та громадських об’єднань.

Загалом блокпостів буде 6 з цілодобовим чергуванням. Почали створювати їх на волинських дорогах з 7 травня.

Пропускний пункт під Крупою розташований поруч із заправкою біля повороту на Лище. Там чергують 2 автомобілі Та інспектори ДАІ та представники «Самооборони майдану».

Сам блокпост буде складатися із мішків з піском та пропускної ділянки. 8 травня цю барикаду тільки будують. Ця ділянка займає ширину однієї смуги траси. Тобто автомобілі зупиняються перед пунктом, щоб пропустити авто з протилежного напрямку, тоді їдуть далі. За цей час чергові мають час оглянути автомобілі. Якщо якесь авто здасться підозрілим, працівник ДАІ зупинить і перевірить документи.

Є на блокпості і шипи. Вони одразу встановлені так, що в будь-який момент готові перекрити дорогу: їх висувають на проїжджу частину з допомогою лебідки з тросом.

Працівники ДАІ мають зброю. Представники «Самооборони Майдану» кажуть, що не мають. Активісти мають право на перевірку автомобілів. Проте у випадку виявлення небезпеки реагуватимуть далі вже правоохоронці.

Поки що проблем і підозрілих авто не було. За словами керівника бойової реферантури на Волині "Самооборони Майдану" Андрія Омельчука, блокпости будуть стояти стільки, скільки буде потреби, але поки що – до 11 травня.

Нагадаємо, на всій території України очікують, що пік провокацій сепаратистів і диверсантів припаде на 9 травня.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Активісти мають право на перевірку автомобілів
Відповісти
А польові дороги перекопали? Нє? То від того блок-посту користі не буде.
Відповісти
Я абсолютно не проти. Але поясніть все ж, яке юридичне право мають активісти перевіряти моє авто.
Відповісти
що курим і вович

Для зупинки і перевірки там стоять ДАІшники.
Відповісти
Для чого такі новини??? Ви ще напишіть хто там стоїть!! Не треба цим світити!!!
Відповісти
можна спокійно проіхати через заправку
Відповісти
Пародия, вы вообще представляете против кого вы возводите блокпост? К вам не пионеры приедут...АЛЛО. Или уберите это посмешище или займитесь наконец ОБОРОНОЙ хотя бы,я уже не говорю отстаиванием восточной части, судя по АТО всем пох на Луганск и Донецк сегодня, а завтра так же будет пох на Херсон и Харьков...
Відповісти
цирк тай годі ще туда гузя і данильчука приведіть нехай постоять
Відповісти
Це цирк!!!
Поясніть мені чому його не можна обїхати через заправку?
Чи так стимулюють розвиток заправки Аверта
Відповісти
Хочу надати короткий коментар щодо юридичних підстав на огляд ТЗ з боку працівників ДАІ та активістів. В першу чергу зазначу, що представники ДАІ посилаються на пункт 2.4 підпункт "в" Правил дорожнього руху України, згідно якого "на вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, а також дати можливість оглянути транспортний засіб відповідно до законодавства за наявності на те законних підстав". Акцентую увагу саме на законних підставах, адже згідно ст.19 Конституції України "Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України". Таким чином працівники ДАІ повинні діяти виключно на підставі ЗУ "Про міліцію", Наказу №111 та інших нормативно-правових актів, якими регульовано проведення огляду та обшуку майна громадян. Відповідно до статті 11 ЗУ "Про міліцію" працівникам міліції (працівникам ДАІ) надано право оглядати майно громадян (п.6, п.14 ст.11 Закону), але виключно при підозрі у вчиненні правопорушення. Що ж до Наказу №111, то ним регламентовано порядок діяльності працівників ДАІ. Окремо хочу зазначити щодо юридичних підстав проведення обшуку та огляду майна громадян. Такі дії, на мою думку, регламентуються виключно Кримінальним процесуальним кодексом України. Так, відповідно до положень ст.13 "Не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків, передбачених цим Кодексом", а відповідно до ст.233 Кодексу "Ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті" (п.1 ст. 233) і такими випадками є "...невідкладних випадках, пов’язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину (п.3 ст. 233), "...Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб..." (п.2 ст. 233). Тому, в першу чергу, посилаючись на ст.19 Конституції і її головний меседж "Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством" та виходячи із положень ЗУ "Про міліцію" і Кримінального процесуального Кодексу вважаю НЕЗАКОННИМИ бажання огляду і обшуку ТЗ за власним бажанням працівників ДАІ та активістів. БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ і СВОЇ ЗАКОННІ ПРАВА!!! СЛАВА УКРАЇНІ!!!
Відповісти
Останні новини
Волинь займає оборону: як працює блокпост. ФОТО
08 травень, 2014, 22:22