Місце розстрілу солдатів з Волині на Донеччині. ФОТО. ВІДЕО

 Місце розстрілу солдатів з Волині на Донеччині. ФОТО. ВІДЕО
Військові 51-шої механізованої бригади з дислокацією у Володимирі-Волинському стали на ночівлю в полі.

Зокрема, базувалися вони в районі регіонального ландшафтного парку "Форест парк" в Донецькій області, − пише УНІАН з посиланням на місцеве видання Остров.

"Між Великоанадолем (Ольгінка) та Владимирівкою сьогодні на початку 6-ї ранку бойовики ДНР розстріляли українських військових. Стріляли з гранатометів та ПЗРК, кулеметів. Солдатів було осіб 30, 3 БТР або БМП", − розповів один з очевидців.

За його словами, місцева міліція нападу не перешкоджала.

"Сьогодні вночі в Ольгінці, Волноваського району розстріляли наших солдатів. Місцеві їх не пустили (на нічліг, − ред), вони зробили табір, чоловік 30. Вночі підʼїхали 2 джипи та 2 інкасаторські машини і розстріляли їх. Кажуть, 4 загиблих", − повідомило інше джерело.

За іншими даними, загинуло 30 військових, госпіталізовано 34-36 осіб.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за частиною 3 статті 258 (Терористичний акт, що призвів до загибелі людей) та частина 2 статті 425 (службова халатність) КК України.

За словами секретаря РНБО України Андрія Парубія, терористи намагалися захопити місто Волноваху, однак українські силовики відбили атаку. "Після спроби прориву у Волноваху та захоплення цього міста, а я підкреслюю, це була спроба захоплення міста, атака була відбита", − заявив Парубій.

Натомість у редакції зазначають, що, зважаючи на фотографії з місця події, розміщення українських солдатів у полі вказує на протиріччя із заявою секретаря РНБО України Андрія Парубія про розміщення блокпоста.

На опублікованих фотографіях не видно ні бетонних блоків, ні мішків з піском, за допомогою яких зазвичай облаштовують блокпости. Крім того, виникає питання, чому, якщо вірити словами джерела, командування АТО допустило ночівлю групи українських військових у чистому полі, про пересування яких було відомо місцевому населенню та терористам.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 44
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Геть те АТО. Тільки народна армія на чолі з людьми які пройшли гарячі точки "миротворці" зможе досягти успіху. Співчуття матерям і жінкам загиблих. Боже,на рівному місці лягло наших земляків. Де наші мільйоони за смс? Чому наші вояки не мають ніякого спорядження? Хто керуе нашими солдатами? Що це за військовій устав? Ніхто не спостерігає, не діжурить?
Відповісти
Что ж вы гады людей под пули суете. Неужели нет нормальных командиров. За это надо под трибунал.
Відповісти
скільки можна миритися з тим що наших хлопців вбивають? Застосуйте проти усіх юлокпостів терористів авіацію, всі хто їм допомагає мають також бути знищені!
Відповісти
Всіх сепаратистів треба знищувати прямо на блокпостах!!!
Відповісти
список тяжелораненных с 51 бригады,находятся под контролем ополчения ДНР...раненных будут отдавать только женам и матерям! не теряйте время езжайте на Донбасс
1. Адамарчук В.А., 1983 г.р.
2. Рыбак М.В., 1994 г.р.
3. Иванчук А.М., 1990 г.р.
4. Волох Д.Р.,1998 г.р.
5. Андрощук Н.А., 1979 г.р.
6. Рудец А.Н., 1984 г.р.
7. Перчук П.В., 1990 г.р.
8. Вальчук В.В., 1986 г.р.
9. Моравский Э. Л., 1969 г.р.
10. Андрощук Ю. В., 1987 г.р.
11. Федоришин А. В., 1987 г.р.
12. Поханский А. Ю., 1991 г.р.
13. Андрейчук П. Д., 1991 г.р.
14. Пащенко С. А., 1988 г.р.
15. Вознюк М. П., 1990 г.р.
16. Серенко В. В., 1975 г.р.
17. Шостак Д. В.,1985 г.р.
18. Шапранюк Р. В., 1978 г.р.
19. Лыс И. И., 1993 г.р.
20. Лесько М. В., 1994 г.р.
21. Шестюк Р. В., 1978 г.р.
22. Тарасенко Р. Н., 1983 г.р.
23. Прокопчук В. И., 1991 г.р.
24. Ткачук Ю. В., 1992 г.р.
25. Олексюк А. И., 1988 г.р.
26. Овчарук В. Б., 1987 г.р.
27. Махновец В. И., 1979 г.р.
28. Теренко В. А., 1980 г.р.
Відповісти
А звідки цей список?
Відповісти
список из источников ополчения ДНР! ещё про 7 раненых не знаю...кстати погибших 15 чел., это уже вопрос к властям почему не публикуют список погибших,может опять списать на дезертирство!
Відповісти
Не дай Бог! Назріє військовий майдан.
Відповісти
І боюся, що на цей раз точно почнуть на вилах виносити...
Відповісти
Это явное предательство.Техника не рассредоточена всё сбито в кучу на открытом поле.Это подстава,некомпетентность и непроффесионализм как явное преступление перед народом и теми кто погиб, и ранен.А в это время зам министра Миндоходов купил себе домик в Италии за 28 млн.евро.Эти тимошенковские исполняющие обязанности плевать хотели на нас,на народ Украины,столкнув украинцев между собой,назначив бездарных командиров и проходимцев.Чем больше бардак,тем больше денег можна заработать и положить в карман,никто не проконтролирует.Будь они прокляты....
Відповісти
это неумение руководить. Недочёты ротных
Відповісти
Зверніть увагу, наприкінці відео у вікні водія мелькає зелений фургон. Він НЕ ГОРИТЬ! Поряд працюють рятівники, медики, ходять військові. БМД горять, але не палають, як при вибухові боєукладки. І на першій, і, увага, на другій БМД - кулеметні башти на місці. Зенітний кулемет, розташований зліва від першої БМД - затентований неушкодженим брезентом. Вантажівка "Зил", що стоїть за другою БПМ теж ще не спалена - навіть тент на кузові цілий. Як сталося, що на фото, яке, очевидно, робилося пізніше відеозйомки техніка так знищена?
Відповісти
БУДЬТЕ ПРОКЛЯТЫ ТЕ КТО НЕ ПУСТИЛ НА НОЧЛЕГ ЭТИХ ДЕТЕЙ!! ОНИ ЖЕ ЗАЩИЩАЛИ ВАС!! ОТДАЛИ ЖИЗНЬ!!

ВАМ ПРИДЕТЬСЯ РАССПЛАЧИВАТЬСЯ ВСЮ ЖИЗНЬ!!

Відповісти
Кому ви вірите, що не пустили, Парубію?!
Відповісти
а кому верить, вашему бреду, что воюет простой народ Донбасса? воюют уроды и дебилы криминальные, а вы все тешитесь и поддерживаете их.
Відповісти
Кого они защищали? Их сюда кто-то звал? Вы, для начала разобрались бы, а уж после начинали проклинать! Всё вам же и вернётся!
Відповісти
Знайдемо на вас управу. Відповісте ще!
Відповісти
Хто послав туди дітей 93-94 років народження? Ці хлопченята, що професіонали, спеціально підготовлені для "гарячих точок", мають досвід бойових дій? Це вже знов Афганістан у нас почався? Четвертувати прилюдно на площі потрібно тих хто їх туди посилає!
Відповісти
Призвища підказати? Парубій, Пашинський, Турчинов, Яценюк, Аваков(всі люди Тимошенко)... тільки бравада по ТБ і у пресі від них, а хлопці все гинуть і гинуть і те їхне АТО немає ніякої ефективності!
Відповісти
згідна!!!!! а от
діточок владних батьків щось там не видно, все як і в Афганістані , гинуть діти простих людей......
Відповісти
А що там робив 1998 г.р. це ж 16 років?! Там вже взагалі клепки не мають?! Жах!!!
Відповісти
Це напевно 1989. Опечатка
Відповісти
Вот и выспались пацаны....... "Слава" нашим командирам! Парубий , дружище , сколько можно врать ???? Если за эту трагедию ни кто не ответит то ничего хорошего в нашей стране ждать не нужно
Відповісти
ти ідіот, що знаєш про цінності майдану?

урод вонючий

Відповісти
Ну так розкажи всім у чому цінність?! Тільки одне знаю, що не в війні!!! А почалось все з непідписання асоціаціі з ЄС і зібрання студентів, а далі...?! епрст...
Відповісти
вас под трактор хоронить будут в одной яме.
Відповісти
К кому это к вам пришли ,ты из какой страны пишешь ? Какие свои ? Ты о чем? При чем здесь ценности майдана ? Иди спать , так называемый троль
Відповісти
У козломордого сепараста стеклоомыватель наверно кончился. мычит что-то, от нас не вас...
Відповісти
Зреет Майдан-3...прошу на выход господа менты прокуроры сбушники-диверсанты
Відповісти
Разгон студентов -ноль расследований.Расстрел майдановцев и ментов -ноль расследований, Одесса -ноль расследований, Мариуполь и теперь простые солдаты - вам не кажется, что это выгодно именно Тимошенковской банде. А теперь еще думаю хотят выборы сорвать.
Відповісти
Парубий, ты просто сволочь!!! Хотя бы соболезнования семьям погибших высказал! Одна бравада, отбили атаку, не пустили в город! Ты что считаешь всех идиотами! Расстреляли бедных пацанов в голом поле! Одна брехня, блок пост и т.д. Пора убирать этих придурков, ни дня не ходил в сапогах и сразу секретарь РНБО!!! Генералы! У кого ещё есть совесть, возьмите власть в свои руки, хватит губить пацанов!!!
Відповісти
мои родители вчера только видели этих ребят (живут в соседнем селе), махали им рукой, приветствовали! жители соседних сел возили им продукты, все им были рады! это же такие же дети как и мы с вами! Господи, за что им это! сегодня в селе соседнем всеобщий траур, в каждом доме оплакивают погибших! никто их не прогонял! это неправда!
Відповісти
Господи, серце розривається - розстріляли коли ті діти спали. Вони ж не з власної волі туди пішли, їм наказали, а вони виконали наказ,бо вони солдати. Та скільки ж та влада буде нянькатись з тими бандюками і всіляким бидлом, а військових беззбройних підставляти під кулі? Або зрівняйте з землею ті гадючники, або хай ідуть на фіг в свою незалежність, або самі йдіть воюйте, на чолі з Яценюком, Турчиновим, Юлею і тим заслиненим Парубійом.
Відповісти
відпустіть вже нафіг той донбас,або дайте їм п...ди,а то якісь столи засідають,до чого вони,обявили хто не заховався я не виноват і випалити все напалмом
Відповісти
Рекомендую завалить здание ВР, во время дневного заседания. Гарантирую, настанет мир и тишина.
Відповісти
Ну и ради чего брат убивает брата? За весь периуд АТО не официально уже примерно под 1000 солдат убили.
Відповісти
задрали сволочі за що тих дітей жінкам дітям та батькам біда а президентам та всім ви----дкам гроші у кармани
Відповісти
задрали сволочі за що тих дітей жінкам дітям та батькам біда а президентам та всім ви----дкам гроші у кармани
Відповісти
Парубій-ПАДЛО!!! Який блок пост?!! Яка сука дала наказ там зупинитися? Я звертаюсь до військовокомандувачів-де авіація,артлерія,танки де? Скільки треба вложити в домовини 20-літніх хлопців,щоб до ваших тупих жирних мізків дійшло-що там воюють найманці!!! Чому не можна з допомогою авіації знищити їхні блок пости штаби? Боїтеся за мирних жителів? Де танкові війська,де ваша система Град? Видайте указ хто знаходиться біля бойовика прирівнюється до такого. Ні одна нормальна люди біля них не була б. На західну україну їдуть цинки. P.S. Складається враження,що воєноначальникам платять бойовики,або вони ДЕБІЛИ!!! Людям чешуть по ТБ,що в них все під контролем.А ті руця до корита. Тільки матері будуть гіркими сльозами оплакувати своїх дітей,які так щей не пожили! ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ!!!!!!!
Відповісти
Парубій іди воюй зі своєю командою якого милого сидиш в Києві тиж Майданівец
Відповісти
Бог покарає усіх. Ці паскуди-політики свої справи вирішують, а людей не повернути. Хай будуть вони прокляті. Голосувати за цих тварюк ще не буду
Відповісти
З мого Олевського району теж загинув в цьому бою земляк з села Радовель 1976р. народження. Слава героям, політикам сором!!!
Відповісти
То хоть побили хлопців, а шо робить тим, чіїх дітей не привезуть хоронить бо їх на органи порізали. Через це, сипаратисти своїх поранених не дають у полон.
Відповісти