Держава може «кинути» солдатів за Сході

Держава може «кинути» солдатів за Сході
Поранені бійці та ті, хто перебуває в гарячих точках, залишаються у невизначеному соціальному становищі: в багатьох із них у військових квитках значиться далеко не східний регіон.

Відтак військовослужбовцям пропонують запам’ятовувати своїх колег, як можливих майбутніх свідків. Бо немає гарантії, що не трапиться доводити свій воєнний статус в судах.

Про це під час першого засідання однієї з комісії громадської ради при Волинській облдержадміністрації повідомив головний спеціаліст із питань оборонної роботи апарату ВОДА Віктор Шрамко.

До слова, ця комісія, яка покликана опікуватися питаннями національної безпеки, оборони, цивільного контролю за діяльністю правоохоронних органів та протидії корупції, провела 26 червня своє перше засідання.

Про пише сайт профспілки «Інновація».

Головний спеціаліст із питань оборонної роботи апарату ВОДА Віктор Шрамко надав інформацію зокрема про те, в яких ліках мають необхідність учасники АТО, що перебувають у військовому госпіталі в Луцьку, та потреби однієї з військових частин.

Віктор Шрамко акцентував увагу на соціальному захисті учасників антитерористичної операції та сімей загиблих, які наразі залишаються поза законодавчим полем. Зокрема йдеться про те, що закон не дозволяє надавати статус учасника бойових дій померлим, а тому рідні військовослужбовців, що полягли, не можуть скористатися особливими пільгами. Вже надіслано пропозицію до столиці внести зміни на користь сімей загиблих. Усім їм вже виплачено страховки, а нині триває пошук фінансів для житла.

Проте у невизначеному соціальному становищі залишаються поранені бійці та ті, хто перебуває в гарячих точках. Адже в багатьох із них у військових квитках значиться далеко не східний регіон. Відтак військовослужбовцям пропонують… запам’ятовувати своїх колег, як можливих майбутніх свідків. Бо немає гарантії, що не трапиться доводити свій воєнний статус в судах.

Члени комісії громадської ради з питань національної безпеки, оборони, цивільного контролю за діяльністю правоохоронних органів та протидії корупції зійшлися на необхідності створити моніторингову групу, яка могла б перевіряти бойову екіпіровку воїнів перед відправкою на схід, аби цього потім не робили стривожені батьки, перекриваючи траси, і, певною мірою, деморалізуючи своїх синів.

Довідка

Комісія Громадської ради при ВОДА з питань національної безпеки, оборони, цивільного контролю за діяльністю правоохоронних органів та протидії корупції, очолив Андрій Горошко – голова правління Волинського відділення ГО «Об’єднання ветеранів розвідки України».

Андрій Горошко має практику роботи в секторі громадської оборони державних органів влади, тому з власного досвіду знає слабкі місця «оборонної» та «антикорупційної» діяльності держадміністрацій.

Його заступниками стали Віктор Галас – член Волинської обласної ГО «Громадських рух соціальних ініціатив учасників бойових дій, ветеранів військової служби та працівників правоохоронних органів» та Юрій Анцух – виконавчий директор об’єднання організацій роботодавців Волині.

Секретарем комісії обрали представницю профспілки «Інновація» Галину Бєлову.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
але хочуть "халєви"!
Відповісти
Вата, сьє...вся на...на ёмобілі, пельмень сибірський
Відповісти