На Волині балотуються депутати, які голосували за «диктаторські закони». ДОПОВНЕНО

На Волині балотуються депутати, які голосували за «диктаторські закони». ДОПОВНЕНО
За даними руху ЧЕСНО у Волинських округах є четверо депутатів, які голосували за диктаторські закони 16 січня.

Про це повідомляє прес-служба руху.

Активісти проаналізували перелік кандидатів за партійними списками та у мажоритарних округах (в тому числі, самовисуванців), що розміщений на сайті ЦВК станом на 3 жовтня, після завершення офіційно строку реєстрації кандидатів.

Згідно з даними сайту ЦВК, до Верховної ради VIII скликання балотуються 132 депутати, які голосували за так званий «диктаторський закон» 16 січня, з них 39 кандидатів балотуються за списками партій, 93 кандидати висуваються в одномандатних виборчих округах.

Зокрема, у Волинській області по одномандатному виборчому окрузі № 20 балотується Сергій Мартиняк, № 21 – Степан Івахів, № 23 – Ігор Єремеєв. Окрім цього по списку Комуністичної партії України під № 2 у Верховну Раду йде Адам Мартинюк. Загалом стати депутатами серед голосувальників 16 січня хоче чотири колишніх народних депутати.

Серед зазначених вище кандидатів помічник лише одного – Степана Івахіва - надав копію кількох депутатських звернень, де депутат заявляв, мовляв, він не голосував за диктаторські закони 16 січня.




Зокрема, у повідомленні від помічника Івахіва йшлося про те, що «Івахів не голосував за «диктаторські закони» 16 січня 2014 року. В день голосування він проголосував лише за бюджет, після чого він дістав картку і не приймав участь в голосування ані за системою «Рада», ані в «ручному режимі». Про те, що він, як і решта позафракційних депутатів, не голосував в «ручному режимі» видно зі стенограми пленарного засідання, яка розміщена на сайті ВРУ (http://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/5145.html.)».

Також у повідомленні було зазначено, що «щодо голосування за системою «Рада» за законопроект №3879 «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян, то народний депутат Степан Івахів 17 січня 2014 року направив звернення на Голову ВРУ Володимира Рибака з вимогою внести зміни в результати голосування та зазначити, що нардеп Івахів НЕ ГОЛОСУВАВ за цей законопроект».

Не отримавши відповіді, Степан Івахів повторно звернувся до Володимира Рибака з тією ж вимогою 17 лютого 2014 року. Зрештою на сайті ВРУ зявилася інформація, що Степан Івахів «НЕ ГОЛОСУВАВ» за законопроект №3879 (посилання на результати голосування http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=3611).

За словами помічника Степана Івахіва, відповідна інформація з копіями заяв була передана Марії Доманській в рух ЧЕСНО. Помічник Степана Івахіва особливо звернув увагу Доманської на неправдивість її звинувачень на адресу Івахіва. Проте, маючи всі докази того, що Івахів не голосував за «диктаторські закони», пані Доманська все-таки вирішила сказати неправду.

Прес-служба Степана Івахіва відмовилась коментувати вчинок Марії Доманської. Зокрема, його прес-секретар заявив: «Завтра в нас дуже важливий день. Степан Петрович разом зі своїми волинськими колегами буде у Президента захищати чесне ім’я 51-ї бригади, яку деякі генерали намагаються зробити «крайньою», щоб виправдати свою некомпетентність. Тому ми всі готуємося до цією зустрічі. Люди в нас розумні. Вони вже давно знають правду. Степан Івахів працює відкрито і про всі свої голосування звітує людям на окрузі».

Щодо інших кандидатів, то таких заяв активісти руху ЧЕСНО не отримували. Щоправда, їх запевняли, така ж ситуація щодо голосування і в Єремеєва, і в Мартиняка. Наразі ж відомостей про те, що всі ці кандидати зверталися в апарат Верховної Ради щодо відкликання свого голосу або зміни голосування на сайті органу влади не зазначено.

Громадські активісти звертають особливу увагу суспільства на тих кандидатів, які 16 січня проголосували за антидемократичний проект Закону про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян ( №3879), що суттєво обмежував права та свободи громадян.

Активісти переконані, що такі кандидати не мають морального права висуватися до наступного парламенту і не повинні уникнути політичної відповідальності за свій вчинок.

Найбільше таких кандидатів у списку «Опозиційного блоку» - 15: Бахтеєва Тетяна Дмитрівна, Білий Олексій Петрович, Волков Олександр Михайлович, Воропаєв Юрій Миколайович, Горіна Ірина Анатоліївна, Долженков Олександр Валерійович, Коваль Олександр Іванович, Корж Павло Петрович, Льовочкіна Юлія Володимирівна, Мирний Іван Миколайович, Мірошниченко Юрій Романович, Нечаєв Олександр Ігоревич, Новинський Вадим Владиславович, Шатворян Вілен Григорович, Шуфрич Нестор Іванович.

На другому місці список Комуністичної партії України - 13 кандидатів: Алексєєв Ігор Вікторович, Бідьовка Володимир Анатолійович, Гордієнко Сергій Володимирович, Кілінкаров Спірідон Павлович, Левченко Ольга Володимирівна, Булах Вікторія Володимирівна, Мармазов Євген Васильович, Мартинюк Адам Іванович, Михайленко Ольга Дмитрівна, Парубок Омелян Никонович, Симоненко Петро Миколайович, Спіріна Ірина Дмитрівна, Цибенко Петро Степанович.

На останньому місці – партія Сергія Тігіпка «Сильна Україна», де нараховується 11 голосувальників за закон 16 січня: Васадзе Таріел Шакрович, Волков Олександр Анатолійович, Джига Микола Васильович, Крук Юрій Борисович, Макеєнко Володимир Володимирович, Мельничук Лариса Юріївна, Поляков Василь Леонідович, Тігіпко Сергій Леонідович, Фабрикант Світлана Самуілівна, Федоряк Геннадій Дмитрович, Шаблатович Олег Миколайович.

Також 93 кандидата, що голосували за так званий «закон диктатури» 16 січня, висуваються в одномандатних виборчих округах.

Серед них 2 кандидати висунені Комуністичною партією України – Губар Віктор Іванович та Дорохов Антон Миколайович; 1 кандидат висунений Блоком Петра Порошенка – Атрошенко Владислав Анатолійович.

Решта 90 кандидатів йдуть самовисуванцями.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пащенко Молодець!Висвітлюй про прихвостнів Януковича усю інформацію ! А то вони вже геть обнагліли!
Відповісти
Перевіряйте інформацію!!!!! Вони не голосували!
Відповісти
Всі чудово розуміють що ці нелюди працювали на злочину владу Януковича! Інформація 100% перевірена!
Відповісти
ПАЛИЦЯ ТАКОЖ ГОЛОСУВАВ
Відповісти
докази дай!то що ті януковці голосували ми знаїмо 100%
Відповісти
Палиця єдиний з волинських нардепів хто не голосував 16 січня за ці закони.Він відкупився. А ця трійця хай не вводять людей в оману.ВОНИ ГОЛОСУВАЛИ!
Відповісти
А ви бачили Палицю на фото?
Відповісти
Останні новини
На Волині балотуються депутати, які голосували за «диктаторські закони». ДОПОВНЕНО
06 жовтень, 2014, 11:28