Волинське вугілля може врятувати українську енергетику, - екс-керівник Луганщини

Волинське вугілля може врятувати українську енергетику, - екс-керівник Луганщини
Колишня виконувач обов’язків голови Луганської ОДА Ірина Веригіна вважає, що треба розвивати вугільну промисловість на Волині, щоб перекрити втрати Донецьких шахт.

Про це вона розповіла під час прес-конференції у Новолинську в суботу, 18 жовтня.

«Треба зважати, що вугілля є на території Волині. У нас є шахтарі, які вміють та можуть добувати. Треба відновлювати роботу волинських шахт», - відзначила Веригіна.

Також вона нагадала, що ключовим питанням є добудова шахти №10 Нововолинська, яка дасть чимало вугілля, якого не вистачає, адже більшість шахт Донбасу захопили сепаратисти і російські війська.

Веригіна відзначила, що треба використовувати й інші засоби, енергозбережні технології, щоб відмовитися від російського газу, адже не можна купувати енергоресурси в країни, із якою триває війна.

«Польща та Прибалтика сиділи рік в холодних квартирах та відстояли свою незалежність. А ми сьогодні намагаємся підписувати політичну ціну із Російською Федерацією», - додала вона.

Також вона подякувала волинянам за те, що допомагають армії та переселенцям, зокрема надають жителям Луганщини, що тікають від війни, житло і роботу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Веригина не права в своём заявлении: такой уголь как на Донбассе, добывают только на Донбассе - альтернативы ему нет. )))
Відповісти
Ірина Веригина право, можно дать работу шахтерам из Донбасса на шахтах в Волини, а не покупать за рубежом уголь. Деньги нужно тратить на оплату труда своих граждан...
Відповісти
Ну некоторое количество угля, конечно, можно заменить.Но не на 100%, конечно а примерно на 45%. Таковы реалии. При большем коэффициенте замещения нужно перестраивать топки энергоблоков, так как они рассчитаны под определенный вид топлива и режим горения.А это и затратно и длительно.Поэтому , скорее всего, в ближайшие шесть- восемь месяцев, увы, будет острая нехватка энергии.Особенно в моменты пикового потребления.Да и с деньгами пока туговато, да и выделить их моментально не получится.Наиболее ранний срок- первое января.Так что нужно пока потерпеть. Будет трудно, но не катастрофически.Где-то через год станет полегче.
Відповісти
Останні новини
Волинське вугілля може врятувати українську енергетику, - екс-керівник Луганщини
18 жовтень, 2014, 20:20