Минулого року на Волині встановили межі прибережних захисних смуг на площі 1606 гектарів

Минулого року на Волині встановили межі прибережних захисних смуг на площі 1606 гектарів
На Волині у 2014 році за кошти місцевих бюджетів здійснено роботи із встановлення меж прибережних захисних смуг на площі 1606 гектарів.

Здійснення робіт зі встановлення прибережних захисних смуг та водоохоронних зон вздовж водних об’єктів є важливим у контексті охорони природних ресурсів Волинської області, - повідомляє прес-служба ГУ Держземагентства у Волинській області.

Земельні ділянки під прибережні захисні смуги виділяються з метою охорони поверхневих водних об'єктів від забруднення і засмічення та збереження їх водності вздовж річок, морів і навколо озер, водосховищ та інших водойм в межах водоохоронних зон.

У Волинській області площа прибережних захисних смуг в області становить 29601га, з них встановлено межі на площі 10476 га.

Упродовж 2014 року за кошти місцевих бюджетів здійснено роботи із встановлення меж прибережних захисних смуг на площі 1606 гектарів. Зокрема, в Любешівському районі на площі 1274 га (уздовж річки Стохід), Старовижівському районі - 262 га (озера та ставки Глухівської, Дубечненської, Любохинівської, Сероховичівської, Поліської сільських рад), Іваничівському – 19 га (озера та ставки Заболотцівської, Литовезької, Старолішнянської, Мовниківської сільських рад), Любомльському – 4,874 га (озеро Ягодинське).

До слова, межі прибережних захисних смуг навколо водних об’єктів в містах Луцьк, Ковель, Володимир-Волинський встановлені повністю.

Фахівці Головного управління Держземагентства в області постійно працюють з органами місцевого самоврядування щодо виділення коштів для продовження встановлення меж прибережних захисних смуг навколо водних об’єктів.

Адже відповідно до чинного законодавства у прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах забороняється розорювання земель (крім підготовки ґрунту для залуження і залісення), а також садівництво та городництво; зберігання та застосування пестицидів і добрив; влаштування літніх таборів для худоби; будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, гідрометричних та лінійних), у тому числі баз відпочинку, дач, гаражів та стоянок автомобілів; миття та обслуговування транспортних засобів і техніки; влаштування звалищ сміття, гноєсховищ, накопичувачів рідких і твердих відходів виробництва, кладовищ, скотомогильників, полів фільтрації тощо.

Довідка:

Серед західних областей України Волинська область має найбільшу кількість озер (265 шт.).

Найбільші і наймальовничіші озера – Світязь, Пулемецьке, Турське, Люцимир, Перемут, Оріхове, Волянське, Біле, Любязь.

У межах області протікає майже 130 річок і річечок. Гідрографічна сітка представлена річками двох великих басейнів: річки Прип'ять і річки Західний Буг. Ріки області переважно належать до басейну річки Прип'ять. Вона разом з притоками Турія, Стохід і Стир є найбільшою річкою області. Вздовж західної межі області протікає річка Західний Буг з притокою Лугою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: межі, земля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Минулого року на Волині встановили межі прибережних захисних смуг на площі 1606 гектарів
05 лютий, 2015, 11:10