Волинський швець виготовляє берці не гірші за НАТівські зразки

Волинський швець виготовляє берці не гірші за НАТівські зразки
Ковельський підприємець Олександр Шевчук налагодив виробництво берців для українських військовослужбовців.

Олександр — швець у другому поколінні: шиє та лагодить взуття вже понад 40 років. Каже: відколи почалися воєнні дії на сході країни, одразу задумався, чим може допомогти солдатам на передовій? Про це інформує Телевізійний центр Ковель.

“Раз в країні почалася така ситуація, то ми вирішили перейти на берці... Звертаються, приходять кожного дня люди, - хто має гроші, інші — не мають. Були випадки, коли мати приходить і каже: “Сину їхати, а в мене немає в що його взути. А йому через 3 дні їхати на війну. От тоді доводиться робити навіть безкоштовно, аби якось допомогти.”, - каже підприємець.

“В нас бувають такі випадки, що приносять взуття — берці НАТОвські для заміни підошви. Вона виходить з ладу. І вони дуже важкі. І коли ми переробляємо, то підошва стає легшою, а взуття — якіснішим і краще тримає форму ноги... ”, - додає дружина Олександра Ніна Шевчук.

Таке взуття для військових по якості не поступається НАТівським зразкам, але значно дешевше, - стверджує майстер. Для прикладу: собівартість однієї пари — 600 гривень.

“Можна взяти шкіру і за 200 гривень, але ходити вона не буде — це однозначно. Ми застосовуємо матеріали, які застосовували в 1905 році. Тобто, щоб нога була зафіксована, ставиться шкіряний задник. Використовуємо термопластичні матеріали. Вони якості такої не мають. Але якщо відшукати можливість і поставити шкіряний задник, то нога буде зафіксованою. Так само — підошва: її можна купити дешеву, а можна таку , щоб служила рік а то й більше. Бо на кожну пару взуття ми даємо гарантію на рік”, - розповідає Олександр Шевчук.

Для виготовлення підошви ковельчани використовують італійські матеріали. А “п’ятка” в черевиках навмисне зроблена жорсткішою, для комфорту. Всередині — подвійне утеплення. Моделі такого взуття — креатив самого Олександра.

Над реалізацією задуму трудяться кілька спеціально навчених майстрів. В таких умовах здатні виготовляти одиничні екземпляри. В разі потреби могли б робити до 50-ти пар берців за тиждень.

“Допомога фінансова нам взагалі не потрібна. А от потрібно, щоб хтось взявся організувати готове взуття до місць призначення. Оце саме головне, що нам потрібно...”, - каже Олександр.

Декілька пар такої амуніції на прохання Волинської асоціації колекціонерів “Паритет” Олександр вже презентував у Луцьку на виставці з проблематики АТО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Да, ну! В странах НАТО обувь для армии проходит жесточайший контроль. Ее разработкой занимаются специальные лаборатории и испытываются в самых экстремальных условиях. Невозможно кустраю сшить ботинки лучше специалиста
Відповісти
Ти їх перевіряв? Звідки такий песимізм???
Відповісти
Яким чином можна звязатись з цим майстром?
Відповісти