У Луцьку журналісти з Донбасу розповідали про зрадників, окупантів та війну. ФОТО

У Луцьку журналісти з Донбасу розповідали про зрадників, окупантів та війну. ФОТО
У рамках програми обміну досвідом «Схід-Захід: редакції за обміном», журналісти зі східних та південних областей України завітали до Луцька, і впродовж свого чотириденного перебування провели ряд зустрічей у місті.

Завершальна зустріч гостей із Донбасу відбулася із представниками волинського бізнесу та політикуму у ресторані Patio Di Fiori 4 квітня.

Впродовж чотирьох днів перебування у Луцьку журналістb зі сходу та півдня України провели зустрічі із представниками обласної влади, переселенцями із окупованих територій Донбасу, а також відвідували редакції луцьких ЗМІ.

Під час своєї завершальної зустрічі із представниками волинського бізнесу та політикуму представники ЗМІ Миколаєва, Сєвєродонецька, Дніпропетровська, Костянтинівки та Кіровограда дискутували з волинянами про зміни та реформи у медіа просторі.

На початку зустрічі секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко розповів, що днями він разом із мером Сєвєродонецька Валентином Козаковим був у Польщі на презентації реформ місцевого самоврядування. За його словами, поляки проводять такі зустрічі задля того, аби об’єднати українські міста і допомогти їм розвиватися. На його думку, Європа допомагає Україні у вирішенні її злободенних проблем.

Хоча бізнесмен і громадський діяч Володимир Пащенко із цим не погодився. Він вважає, що Європа зрадила інтереси українців, які хотіли жити у Євросоюзі.

«Ми виходили на майдану із прапором Євросоюзу і мали надії, що європейська спільнота зробить крок на зустріч і відкриє українцям свої кордини. Адже керівництво США після Революції гідності виступило із заявою, що воно готове дати безвізовий режим українцям на 10 років. Я відчуваю, що Європа нас зрадила. Європейці торгуються і вони теж ведуть боротьбу за природні ресурси. Ми для них додатковий клопіт, і я надіюсь, що Україна зрозуміє те, що лише ми самі здатні себе захистити», - зазначив Пащенко.

Журналісти зі Сходу погодились, що українці дійсно не отримали того, чого чекали від Революції гідності, але їх найбільше турбують воєнні дії, які відбувають за десятки кілометрів від їхніх міст. Вони задаються питанням: до яких територій України повинні дійти проросійські бойовики і там отримати «по зубах». На їхню думку, нинішня українська влада дозволяє терористам вільно окуповувати території.

Водночас Григоренко зазначив, що Україна не покинула Донбас на самовиживання. На сході воюють в основному військові із західної та центральної України. На війну держава за 11 днів витрачає 100 мільйонів гривень.

Проте журналісти зі сходу України зазначили, що у них немає жодних претензій до військових, а є питання до влади, яка працює тими ж методами, що і попередники.

Показові арешти, старі кадри у виконавчих органах влади, а також відсутність змін у політиці держави, на думку журналістів, свідчить про те, що у владі відбулось зміна облич, але не системи, яка руйнує державу.

Цю думку підтримав депутат Луцької міської ради Андрій Козюра. Він навів приклад, як колишній очільник обласної міліції Олександр Терещук, за вказівкою якого переслідували луцьких майданівців та кидали світло шумові грати працівники «Соколу», отримав підвищення і очолив міську Київську міліцію.


Під час зустрічі із представниками волинського бізнесу та політикуму журналісти зі Сходу обговорили і свої професійні аспекти роботи поблизу окупованих територій Донбасу. Працівники ЗМІ визнали, що інформаційну війну Україна продовжує програвати.

Але для того, щоб перемогти у ній, журналістам із західної України не потрібно акцентувати особливу увагу на переселенцях, які щось накоїли, а колегам зі сходу країни не вишуковувати і не писати про українських військових, які у нетверезому стані з кимось зчини бійку. Адже такі компромати дозволяють ворогу все більше і більше спекулювати і впливати на думки як росіян так і українців.

Вкінці зустрічі представники волинського бізнесу та політикуму висловили свої сподівання, що за два роки в Україні ситуація нарешті стабілізується і зазначили, що для жителів східних регіонів України Луцьк завжди був і залишається гостинним містом, яке готове до співпраці та обміну досвідом.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
люди спілкуються за обіднім столом... що тут дивного? проста неформальна зустріч. не треба заздрити)
Відповісти
А де мій комент? Цензура? Прикро, колись тут цензури не було. Говорив, що думав. Ех, лакеї ви всі
Відповісти
Козюра вже не знає куди себе подіти, до кого примкнути. Вже нарешті треба визначитися і бути послідовним.
Відповісти
Скажи мені де немає цензури.ну хоча б одне видання..вона є кругом була і буде хочемо ми чи ні
Відповісти
Останні новини
У Луцьку журналісти з Донбасу розповідали про зрадників, окупантів та війну. ФОТО
04 квітень, 2015, 15:27