Львів поділився з Луцьком досвідом облаштування велодоріжок

Львів поділився з Луцьком досвідом облаштування велодоріжок
Представник зі Львова наголосив на тому, що в Луцьку достатньо широкі вулиці, щоб виокремити на них місце для велодоріжок.

21 травня в овальному залі Волинської обласної державної адміністрації відбулось засідання робочої групи з питань планування, проектування та будівництва велодоріжок.
На засідання запросили радника Львівського міського голови Олега Шміда, який розповів, як у них розпочинали облаштовувати велодоріжки і на якій стадії це облаштування знаходиться сьогодні.

«Розвиток веломережі у Львові розпочалося з курйозного випадку, коли велосипедисти взяли фарбу і почали самі малювати на дорогах велозони. Міська рада після цього вирішила облаштувати велодоріжки шляхом перерозподілу вуличного простору. Не обов'язково, щоб веломережа була на кожній вулиці», -зазначив Олег Шмід.

За словами львівського гостя, в Луцьку, особливо на проспекті Волі, ширина дороги дозволяє відвести 1,5 метра для облаштування велозони. Також він порадив лучанам, що не варто робити ці велодоріжки червоного кольору, так як зробили вони у себе в Львові. Тому що червоний колір псує якість асфальту, швидко стирається, а також цей колір варто застосовувати в тих місцях велодоріжок, які для велосипедиста є в якійсь мірі небезпечними. У Львові й надалі розвивають проект з велозонами і планують до 2020 року облаштувати до 208 кілометрів велодоріжок та втілити багато інших цікавих проектів.

«Хочемо втілити в життя муніципальний прокат велосипедів, в різних точках міста будуть стояти термінали з велосипедами, і, наприклад, школяр прийде, заплатить за велосипед і поїде до школи, то він може в районі цієї ж школи просто залишити на іншому терміналі велосипед, і не нести за нього ніякої відповідальності», - мовив Шмід.

Натомість представник від «Асоціації велосипедистів Луцька» Юрій Моклиця запевнив, що досить часто інтереси велосипедистів ніхто не враховує, і проблему він вбачає в тому, що більшість шукає причини чому варто не будувати велодоріжок, а не навпаки.

«Коли, наприклад, ремонтували тротуари на проспекті Перемоги, то напевно ніхто й не думав за велозону, бо як бачимо ремонт зробили, а велодоріжок досі немає», - сказав Юрій Моклиця.

Заступник начальника обласної Служби автодоріг Юрій Ришкевич запевнив, що коли розпочали капітальний ремонт тротуару на проспекті Відродження, то там запланували й місце для велодоріжки. Також він наголосив на тому, що варто затвердити схему за якою й повинні прокладати велодоріжки за всіма правилами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну ну побачимо що вийде на Відродження ... і коли це велодоріжки почили робити за рахунок тротуарів?
Відповісти
Останні новини
Львів поділився з Луцьком досвідом облаштування велодоріжок
21 травень, 2015, 17:45