У Луцьку молодіжних лідерів навчали бути активними. ФОТО

У Луцьку молодіжних лідерів навчали бути активними. ФОТО
7-8 серпня у Луцьку пройшов черговий тренінг програми «Активні громадяни» від Британської ради, який для лучан у Молодіжному центрі організувала СГО "Молодіжна Платформа".

Проект «Активні Громадяни» спрямований на виховання молодіжних лідерів, соціальні зміни і забезпечення сталого розвитку. Мета проекту в Україні - розвиток серед молоді знань та навичок, які б сприяли міжкультурному діалогу та вирішенню конфліктів на засадах рівності та рівних можливостей у масштабі всієї України.

Такі проекти відбуваються в декількох містах України. Це приклад неформальної освіти, з допомогою якої навчають українську молодь бути свідомими та активними громадянами.

«Ми почали проводити такі локальні тренінги ще з минулої осені, Луцьк став одним із пілотних міст України, де програма почала існувати. Кожного разу залучаємо близько 20 людей, на сьогодні це уже більше 100 учасників. Хочемо анонсувати, що 14-19 вересня у Луцьку плануємо провести всеукраїнський з’їзд представників Британської Ради, Міжнародний форум «Активних громадян», у якому запрошуємо взяти участь і лучан», - розповідає один із організаторів, голова СГО «Молодіжна платформа» Захар Ткачук.

Під час тренінгу учасники обговорили глобальні та локальні проблеми Луцька, шукали шляхи їх вирішення. Також спільно вони сформували ідеї проектів, з допомогою яких можна боротися із названими проблемами. Ці ініціативи будуть подані на розгляд до Британської ради, і в разі схвалення британці виділять кошти на втілення їх у життя.

«Цього разу після тренінгу ми маємо ідеї трьох конкретних проектів, які, я впевнений, вдасться реалізувати у Луцьку і покращити його у ключі сталого розвитку світу. Ці проекти стосуються покращення сімейного дозвілля лучан, туристичної привабливості та благоустрою нашого міста», - каже Захар Ткачук .

До слова, у Луцьку уже реалізовували два соціальні проекти в рамках програми Active Citizens: проект “Діалог” – серія заходів, спрямованих на організацію спільного дозвілля лучан та внутрішньо переміщених осіб (переселенців) та проект “Арт-терапія” – надання допомоги дітям, що мають психологічні травми (діти переселенців зі сходу України, діти учасників та загиблих в зоні АТО), за допомогою арт-терапії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
по підпалюванню шин були, штурм держустанов?
Відповісти
Захар молодець! На відміну від тих, хто спроможний лише на псування повітря в коментах, він дійсно робить справу, допомагає молоді. Уважуха!
Відповісти
Яке реальне застосування цих знань? таке враження, що просто поговорили, отримали сертифікат і усе. А далі?Якк у нашій країні можна це використати?
Відповісти
Це хто ж їх намахав, що вони лідери?
Відповісти
Оці фріки і свинюшки лідери? Валяюсь патсталом зо сміху
Відповісти