У Києві шахраї придумали новий метод безконтактних крадіжок із банківських карток

У Києві шахраї придумали новий метод безконтактних крадіжок із банківських карток
Банківська картка може перебувати у вас, коли шахраї будуть знімати з неї кошти.

Про це інформує телеканал ТСН.uа

У Києві почастішали випадки шахрайства з банківськими картками. Тепер не витягають гаманці та не крадуть гроші з кишень, а просто зчитують сканером банківську карту, отримуючи доступ до грошових коштів і паролів.

Потерпілий розповів, що коли його картка перебувала у нього в гаманці, йому одне за одним приходили смс-повідомлення про зняття грошей із його картки. Поки він дзвонив в банк щоб її заблокувати, шахраї зняли все, що дозволив ліміт - 7 тисяч гривень. На думку потерпілого, з його картки саме за допомогою спецпристроїв зняли кошти.

"Після обіду, я повернувся на роботу, і тут мені почали приходити смс-повідомлення про зняття коштів з картки. Тисяча за тисячею. Я одразу подзвонив у банк, щоб заблокувати картку, поки дізнавалися мої дані необхідні для блокування - шахраї встигли зняти 7 тисяч гривень. Такий ліміт на карті", - розповів постраждалий.

У відділенні банку йому сказали, що такі випадки почастішали останнім часом. А шахраї знімали гроші в банкоматі за 50 км від перебування самого клієнта.

Шахраї за рахунок сканера не тільки крадуть гроші, а й грабують машини. Так, коли ви ставите машину на сигналізацію, вони перехоплюють сигнал і потім безперешкодно відкривають та закривають машину, без будь-яких слідів злому.

У відділенні поліції Дніпровського району міста Києва повідомили, що жертвами пограбувань стали не менше 50 осіб, і це тільки за один місяць. Як передбачається, вони були здійснені за рахунок сканера.

ТСН.ua звернувся до представника компанії MasterCard. У центрі повідомили, що дійсно є випадки шахрайства, але за будь-якою інформацією щодо махінацій та пограбувань необхідно звертатися саме до того банку, яким була видана картка.

"На жаль, даною інформацією володіють лише банки, оскільки ми співпрацюємо напряму з банками, а банки з клієнтами. А взагалі, зняти кошти безконтактно можна на відстані 4 см через чіп. Якщо сума перевищує 100 гривень - система у будь-якому випадку запросить пін-код. Стосовно випадків шахрайства, так, до нас були деякі звернення, але це лише в компетенції банку", - повідомили у MasterCard.

"Ми не маємо жодного доступу ні до карток, ні до рахунків клієнтів. Всі скарги та звернення потрібно адресувати в банк, який обслуговує банківську картку. Коли MasterCard співпрацює з банками, всі договірні обов'язки лягають на банк. Тому банк несе відповідальність за картки, які видає клієнтам", - додали в компанії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Києві шахраї придумали новий метод безконтактних крадіжок із банківських карток
20 лютий, 2016, 03:59