На Волині виявили понад 7 тисяч порушень при користуванні газом у побуті

На Волині виявили понад 7 тисяч порушень при користуванні газом у побуті
З метою підвищення  безпеки при користуванні газом, фахівці ПАТ «Волиньгаз» в 2015 році провели планово-технічне обслуговування у майже 133 тис. помешкань волинян, де виявили понад 7 тис. порушень.

Аби не допустити можливих аварійних ситуацій, фахівці «Волиньгазу» змушені були відключити 1860 газових приладів, користування якими становило загрозу для життя та здоров’я мешканців будинку, - повідомляє відділ зв'язків з громадськістю.

Найбільш поширене порушення, яке вимагає негайного відключення, – самовільна заміна та встановлення газових приладів. Окрім того, ще 5 427 осіб отримали приписи з термінами усунення дрібних порушень.

Cаме самовільне встановлення та заміна газових приладів, втручання мешканців у цілісність систем газопостачання, використання газових приладів не за призначенням, нехтування перевіркою тяги та недотримання в належному стані димовентиляційних каналів є основними причинами виникнення нещасних випадків при користуванням газом у побуті.

«Останніми роками власники будинків активно встановлюють у своїх оселях нові газові прилади, але довіряють такі роботи стороннім особам або роблять це самотужки. В результаті непрофесійних дій таких «умільців» порушується герметичність системи газопостачання, що може стати причиною отруєння чадним газом, вибухів та навіть смертельних наслідків. Тому такі прилади мають бути відключені від газопостачання до усунення всіх порушень»,- розповідає перший заступник голови правління, головний інженер «Волиньгазу» Сергій Галянт.

Важливим для безпеки мешканців є також своєчасна перевірка та прочищення димових та вентиляційних каналів. Саме ці системи життєзабезпечення будинку забезпечують безпечну експлуатацію побутових газових приладів. Тому «Волиньгаз» звертає увагу волинян на те, що власники та балансоутримувачі будинків повинні самостійно дбати про належний технічний стан димових та вентиляційних каналів та надавати до газової компанії відповідні акти, які засвідчують факт проведеної перевірки ДВК.

Нагадаємо: ПАТ «Волиньгаз» не здійснює перевірку та прочищення ДВК і не має дозволу на виконання таких робіт. Для отримання актів на перевірку та прочищення ДВК мешканцям необхідно звернутись до спеціалізованих підприємств або фахівців, які одержали відповідну ліцензію в Управлінні Держпраці.

Аби не залишитись без газопостачання та уникнути можливих аварійних ситуацій, споживачам блакитного палива необхідно потурбуватися про свою безпеку та організувати перевірку стану системи вентиляції і димоходів житлових будинків, дотримуватись правил безпеки та не залучати до ремонту та заміни газового обладнання сторонніх осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сусід теж колись чуть в космос не полетів так котла міняв. Чого питається лізти?
Відповісти
Останні новини
На Волині виявили понад 7 тисяч порушень при користуванні газом у побуті
18 березень, 2016, 21:23