На оздоровлення волинських школярів витратять 27 мільйонів

На оздоровлення волинських школярів витратять 27 мільйонів
Підходить до завершення навчальний рік – набуває актуальності відпочинок та оздоровлення дітей.

Як зазначила заступник голови облдержадміністрація Світлана Мишковець, на Волині підготовчі заходи до літнього періоду стартували ще в лютому 2016 року, - інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Питання оздоровлення та відпочинку дітей у 2016 році обговорили учасники оперативної наради 25 квітня.

Оздоровлення дітей здійснюється відповідно до Обласної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку на 2016 – 2020 роки, затвердженої рішенням сесії обласної ради від 10 лютого 2016 року №2/30.

За словами заступника голови облдержадміністрації, наразі проходять навчальні семінари для працівників профільних структур облдержадміністрації, райдержадміністрацій та центральних органів влади.

"Уже проведені відповідні семінари із директорами позаміських закладів оздоровлення та відпочинку, а також семінари-навчання були організовані для спеціалістів державних адміністрацій, міських виконавчих комітетів, до компетенції яких віднесено питання відпочинку волинських школярів", – зазначила Світлана Мишковець.

Активні підготовчі роботи проводяться і в самих таборах відпочинку. Там тривають поточні ремонтні роботи. У таборах, де є природні водойми, впорядковуватиметься територія біля них, також спеціалісти проведуть обстеження акваторії пляжів.

"Із 16 по 20 травня цього року також проведуть огляд позаміських закладів оздоровлення та відпочинку щодо їх готовності до роботи у літньому сезоні. До складу комісії ввійдуть представники санепідемстанції, пожежної охорони, територіального управління Держпраці тощо, – наголосила Світлана Мишковець. – Щодо кількості таких таборів, передбачається, що у 2016 році працюватиме 10 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку різних форм власності та підпорядкування, якими планується охопити оздоровленням та відпочинком понад п’ять тисяч дітей.

Окрім позаміських закладів оздоровлення та відпочинку передбачається відкрити 190 таборів відпочинку – це табори з денним перебуванням. Активним дозвіллям в таких закладах буде охоплено майже шістнадцять тисяч дітей. Також працюватиме в області 121 мовний табір, діти залучатимуться до туристичних походів, екскурсій. Передбачається, що заходами буде охоплено понад 30 тисяч дітей".

Що ж до фінансової складової літнього відпочинку волинських дітей, то загалом планується використати понад 27 мільйонів гривень. Із них із міських та районних бюджетів – 8 мільйонів гривень, майже 2 мільйони гривень – кошти освітньої субвенції з Державного бюджету та з обласного – понад 17 мільйонів гривень.

За ці кошти у 2016 році послуги з оздоровлення та відпочинку отримають майже двадцять сім тисяч осіб, що складає 20,3 % від загальної кількості дітей шкільного віку в області. В першу чергу, такі послуги отримають діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, це діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти, один із батьків яких загинув у районні проведення АТО тощо.

Підсумовуючи питання оздоровлення та відпочинку волинських школярів, голова облдержадміністрації наголосив, аби оздоровлення дітей пройшло на відповідному рівні та в належних умовах, в облдержадміністрації буде створена робоча група, до складу якої увійдуть представники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, контролюючих органів тощо, яка вибірково протягом травня перевірятиме готовність оздоровчих закладів до прийому дітей на відпочинок. Такі ж комісії рекомендовано створити при райдержадміністраціях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.