Побороти рак можливо

Побороти рак можливо
Як передає UNN, медицина не стоїть на місці, науковці досягають успіхів у боротьбі з різними хворобами, приємно вражають винаходами нових ліків та методик….

Проте, на жаль, і хвороби у своєму розвитку – не стоять на місці.

За даними ВООЗ, на разі у всьому світі спостерігається тенденція до збільшення рівня захворюваності на рак, і у Україна — не виключення.

Експерти прогнозують, що смертність від раку до 2030 року зросте на 45%, у порівнянні з рівнем смертності у 2007 року.

В Україні ж, за оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, до 2020 року кількість тих, хто вперше захворіли на рак, перевищить 200 тис. осіб.

Сьогодні, щодня в нашій країні 450 людей дізнаються, що у них рак. При цьому, понад 30% усіх випадків онкологічних захворювань діагностується на пізніх стадіях.

За словами директора Міжнародного агентства з вивчення раку (IARC), доктора Крістофера Вайлда незважаючи на видатні успіхи в галузі онкології, на жаль, проблема раку не вирішена, тому головний пріоритет у її подоланні — це запобігання і раннє виявлення ракових захворювань.

За словами директора Національного інституту раку Олени Колеснік, на рівень захворювання на рак впливають погана екологія, шкідливі звички, нездорова їжа та генетичні чинники.

“Захворюваність на рак зростає в усьому світі, і Україна не виняток. Цілком ймовірно, що така тенденція, враховуючи техногенний бум, триватиме. Якщо говорити про рівень захворюваності на рак в Україні, то він не вищий, ніж у країнах Європи. В Україні онкологічна патологія посідає друге місце серед причин смертності населення, трохи поступаючись пальмою першості серцево-судинним захворюванням.

А от результати лікування дещо гірші. На сьогоднішній день у нас 1 млн хворих на рак. Це пацієнти, які перебувають на обліку. Статистика свідчить: з 200 тис. захворілих близько 80 тис. помирають в перший рік після постановки діагнозу. Це означає, що захворювання виявляється на пізніх стадіях — третій і четвертій”, — розповіла лікар.

Фахівці стверджують, що у жінок за рівнем захворюваності на першому місці — рак молочної залози. У чоловіків — рак легенів та рак простати.

Загалом онкологи всього світу переконують, що близько 40% випадків раку можна запобігти, за умов профілактики і ведення здорового способу життя. Більше того, рання діагностика онкологічного захворювання — є запорукою успішного лікування.

Лікарі стверджують, у випадку, якщо пацієнт звертається до лікаря на ранніх стадіях раку — то відсоток того, що він видужає повністю і повернеться до повноцінного життя, на сьогодні, надзвичайно високий.

Так, відомий ізраїльський онколог Еял Фенінг, який вважається фактично “законодавцем світової наукової моди” у сфері лікування раку простати, повідомив, “що сьогодні близько 70-80% пацієнтів після хвороби на рак передміхурової залози не втрачають свого чоловічого здоров’я”.

Тобто, чоловік має шанс не просто вилікувати онкологію, шляхом хіміотерапії або ж хірургічного втручання, але й продовжити жити після цього повноцінним сімейним життям!

Такого успіху дозволяють досягати сучасні методи лікування.
Еял Фенінг, зокрема, пояснив, якщо йдеться про рак простати, то одним з найпрогресивніших та найбільш ефективних методом його лікування — є застосування кібер-ножа.

“Лікування раку простати за допомогою кібер-ножа є одним з передових методів лікування. По-перше, бо це зберігаюча методика”, — пояснив онколог, і додав, що “це набагато коротший та ефективній шлях до виліковування”.

Кібер-ніж, не є ножем у буквальному розумінні цього слова. Це сучасне медичне обладнання, яке представляє собою радіохірургічну систему, метод дії якої оснований на променевій терапії.

В Україні кібер-ніж з’явився у 2009 році. Це стало подією фактично всеукраїнського масштабу, оскільки сам прилад дуже коштовний і потребує спеціально навчених фахівців для роботи на ньому.
Так, на сьогодні кібер-ніж працює в одній з українських клінік — Кібер Клініка Спіженко.

Ексклюзивність та цінність проведення лікування кібер-ножем поза сумнівами. Цей метод працює саме там, де треба, впливаючи безпосередньо на рокові пухлини, а не на весь організм хворого.

Окрім цього, переваги даної методики полягають у тому, що не потрібно оперативного втручання, анестезії, не залишається тяжких травм і шрамів, а відповідно, період реабілітації пацієнта після лікування зводиться до мінімуму. Людина може фактично одразу повертися до нормального повноцінного життя.

Онкологи констатують, що використання кібер-ножа, за умови ранньої діагностики, дозволяє повністю вилікувати 99% хворих. І станом на сьогодні, вже можна говорити про більш ніж 200 000 хворих у всьому світі, що вилікувалися від раку за допомогою саме кібер-ножа.
Однак, не варто забувати і про те, що лікування раку — це надзвичайно індивідуальна справа. Тут, однакових випадків та історій не буває...

Тому, онкологи наголошують — лікувати онкологію треба, по-перше, застосовуючи індивідуальний підхід до кожного пацієнта, по-друге — цей підхід має бути мультидисциплінарми.

Тобто кожен вузькоспеціалізований фахівець повинен робити свою справу у команді з іншими ліками, які всі опікуються одним пацієнтом. Адже онкологія — це не просто пухлина. Це комплексна проблема, що потребує комплексного і кваліфікованого підходу до її вирішення.

“Командна робота, це коли кожен онколог — радіолог, клінічний онколог, нейроонколог, нейрохірург, хіміотерапевт — всі знаходяться, скажімо так, в одній команді, і коли підхід до кожного пацієнта є індивідуалізований”, — пояснює головний лікар Кібер Клініки Спіженко, нейрохірург Антон Шкіряк.

Загалом же, Україна, якщо і пасе задніх сьогодні в питаннях запровадження скринінгових програма, що сприяють ранньому виявленню ракових захворювань, то в питаннях наявності висококваліфікованих онкофахівців і лікарень — має дуже поважні позиції.

Так, за словами О.Колеснік українські онкологи за своєю професійністю і досвідом нічим не поступають європейським колегам.

“Якщо говорити про провідні клініки України, то ми, по суті, перебуваємо на тому ж рівні, що і країни Європи. Рівень клінік за кордоном теж різний. В Україні чудово вміють робити хірургічні операції, включаючи складні комбіновані з резекцією та пластикою судин. Це наші розробки, вітчизняна школа судинних хірургів. Не кожна клініка в Європі може похвалитися тим, що вміють у нас”, — зазначила вона.

Тож, як свідчить досвід сучасної онкології, побороти рак та жити повноцінно — можливо! Більше того — це можливо і в Україні. Варто лишень бути пильними до свого здоров’я і не нехтувати рекомендаціями лікарів щодо регулярних медичних обстежень.

Медики допомагають людині зберегти здоров’я лише тоді, коли людина сама його береже, дослухаючись до свого організму і вчасно реагуючи на його потреби і проблеми.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В 2010 году создан единственный в мире сайт diagtor.com.ua в котором впервые реализован принцип интернетмедицины и приведены десятки статей о новом уникальном направлении в медицине – информационной космической диагностики ИКД, которая позволяет впервые в мире по фото, полученное по интернету, провести полную диагностику человека, выявить все болезни, причину болезни, дать рекомендации по лечению и омоложению внутренних органов. ИКД лечатся все болезни, кроме судьбоносных (болезнь Дауна…). Тысячи людей вылечены от вирусного энцефалита при укусе клеща, всех видов рака, аллергии, камней, трещин в костях, инфекционных болезней… Лечение проводится с помощью натуральных пищевых жидкостей, позволяет избавиться от патогенных организмов, шлаков, снизить биологический возраст до 20 лет независимо от сегодняшнего возраста. ИКД позволяет обойтись без врачей и больниц и все это удобно, безопасно, дешево и быстро.
Ермаков П П, профессор
Відповісти
Останні новини
Побороти рак можливо
29 травень, 2016, 06:40